Sugen på en Power Mac G5 2x2Ghz

Tråden skapades och har fått 4 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Är ute efter en billig server lösning och undrar om en Power Mac G5 2x2Ghz 8 Gb ram 2TB HDD räcker till detta. Servern kommer att användas till ett nystartat företag och kommer inte att belastas så jättemycket.

Vad tror experterna (ni) ?

Köp hellre en ny maskin. Varför inte en Mac Mini Server + en extern raidad skiva för backup? (precis så kör vi själva på vårt företag, interna skivorna i raid-1 och extern raid-1 som backup)

  • Medlem
  • Norrköping
  • 2010-05-25 11:27

Nackdelen med Power Mac G5 är ju att det bara finns plats för 2st hårddiskar i den.
Mac Pro med intel har plats för 4st hårddiskar.

Svårt att säga vad man ska satsa på då man kan hitta Power Mac G5 hyffsat billigt idag.
Ska man bygga ut en Mac Mini så är det helt klart extern FW800 hårddisk som gäller om man vill ha prestanda. De är dubbelt så snabba som USB 2.0.

Nu tycker inte jag det är ett krav med Mac Mini server med dubbla interna hårddiskar och köra dessa i Raid1. En vanlig Mac Mini med vanliga operativsystemet duger utmärkt till en liten filserver om ni är mindre än 10 pers. Ser man bara till att ha en time machine så finns det ju backup på interna hårddisken.

Vad ska servern användas till och vad ligger er budget på? Har ni tittat på en NAS?

Ursprungligen av MagArne:

Nackdelen med Power Mac G5 är ju att det bara finns plats för 2st hårddiskar i den.

Powermac G5 har faktiskt plats för 11 hårddiskar.
maxupgrades.com: MaxConnect for G5 Power Mac <br>Internal Storage Expansion

Med lite tredjepartshack då.

Visserligen blir det ganska dyrt eftersom man måste köpa fler SATA-controllers. Powermac G5 har bara 2 SATA-kanaler, medan Mac Pro har hela 6 stycken.

Power Mac G5 är nog inte att rekommendera idag. Visst, har man en maskin över så kan man använda den men betänk att den ej längre har någon garanti och att tillgången på reservdelar är mycket dålig. Att den ej längre stöds av nya operativsystem är förstås inte heller så bra.

1
Bevaka tråden