En USB-port på MBP 2010 ger ingen ström

Tråden skapades och har fått 3 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1
  • Medlem
  • Göteborg, Sweden
  • 2010-04-29 17:41

Hej hopp!

Jag är ledsen om jag ställer en fråga som redan är diskuterad. Gjorde en sökning med förhoppningen om att hitta något - vilket också skulle indikera att det inte är något fel på min MBP 15" som jag fick idag (wihoo!). Hittade inget så jag misstänker att det är något knas på föraren (läs: jag) eller datorn.

Problemet: Jag får ingen ström när jag ansluter iPhonen till USB-porten närmast skärmen. Verkar ej heller få någon anslutning. Googlade lite och det verkar som att portarna på något sätt skiljer sig åt - men jag begrep aldrig hur och varför.

Help. Anyone? Ska det vara så? Gör jag något tokigt?

Datorn känner alltså inte av att du kopplat in din iPhone? Oavsett strömförsörjningsproblem ska den ju hittas av datorn. Har du provat att koppla in något annat på den porten, t ex en 2,5" hårddisk?

  • Medlem
  • Göteborg, Sweden
  • 2010-04-29 17:55

Tack för snabbt svar Capeman. Jag uppnådde en relativt hög grad av frustration och testade alla möjliga kombinationer utan att få den minsta respons från USB-porten som sitter närmast Magsafe-kontakten. Ingen avkänning, ingen kontakt, ingen ström - ingenting. Jag var helt säker på att det var ett hårdvaruproblem innan jag testade att starta om datorn varpå det helt sonika började fungera. Den hade låst sig på något sätt. Nu är jag glad igen

Skönt att det gick så enkelt!

1
Bevaka tråden