Styra och nyttja en G5a med VNC/VPN

Tråden skapades och har fått 2 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Tjena, skaffar mig en Macbook pro inom ett par veckor och spånar på lite lösningar just nu. Jag har en hårddisk i min G5a som jag vill att min macbook skall ha full tillgång till. Men sen vill jag även kunna styra G5an samt föra över filer över LANet samt via VPN över internet.

Har kollat in Chicken VNC och den verkar onekligen kunna styra min G5a utan större problem. Frågan är hur det blir med filöverföring, spec. över internet. Spanat lite på iVPN för att lösa VPN-biten. Men ja, är lite förvirrad i denna VNC-/VPN-röra.

Någon som kör liknande lösningar och fått det att flyta bra?

Beroende på vilken version av OS X du kör på din G5:a så har du ju en inbyggd VNC-server i OS X och den styr du bara med Fjärrstyrning i OS X på MacBooken.

Ah jo, det upptäckte jag under dagen
Rörande min disk jag vill ha åtgång till, kan man enkelt montera den på skrivbordet på min macbook så den fungerar dels i mitt lan och dels med vpn över internet? Eller blir jag "tvungen" att köra ftp när jag är hemifrån?

EDIT: experimenterade lite och insåg att jag kan ansluta till den med afp över internet. frågan vidare blir nog huruvida jag måste ha två anslutningar, en med externa adressen och en med interna adressen för att allt inte skall gå över internet.

En basicfråga ang. vpn, när jag är på annan plats och kopplar upp mot internet med min macbook, ansluter vpn-tunneln till min hemdator, är det bara trafiken mellan dessa två som går via vpn-tunneln eller kommer all min trafik från macbooken gå via tunneln? Kanske är det detta som "skicka all trafik över VPN-anslutning" berör i de avancerade inställningarna för VPN i nätverksinställningarna. Behöver bara ha datan mellan min macbook och den till disken på G5an via tunneln.

Ursäkta om jag är rörig och luddig

Senast redigerat 2010-04-28 23:23
1
Bevaka tråden