Mail skickar plötsligt inga mail längre

Tråden skapades och har fått 9 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1
  • Medlem
  • Södertälje
  • 2010-04-02 19:53

Hej,

min Mail skickar inte längre mail i väg. Jag har inte joxat med inställningar, det bara hände plötsligt. Samma hände min fru för ett tag sedan, nu måste hon varje gång gå in i mailservern hos Spray via browsern. Jobbigt, ingen tillgång till saparade adresser längre osv. Har det hänt någon annan också och vet ni en lösning på detta?

Tacksam för förslag,
Christopher

vilken smtp-server kör du?
vilken isp använder du för uppkopplingen?
vilken mailprovider?

Brukar alltid funka o köra med den smtp relayn som ispn tillhandahåller. Eftersom oftast är port 25 blockad utåt.

  • Medlem
  • Södertälje
  • 2010-04-06 22:03

smtp.spray.se,
vet inte vad isp är för nånting,
provider är det Spray?

var hittar jag smtp relayn?
det står port 25 i utgånde inställningar

Tack
Christopher

  • Medlem
  • Karlskoga
  • 2010-04-09 19:48

ISP är Internet Service Provider, dvs din Internetleverantör.
Du bör (måste...) ha den smtp som tillhör din Internetleverantör, eftersom nästan alla leverantörer spärrar port 25 till andra smtpservrar.
Har du Authenticating påslaget?

  • Medlem
  • Södertälje
  • 2010-04-12 22:01

Hej,

smtp- server är smtp.spray.se
serverport: 25
använd SSL är inte bockat
Autentisering: Lösenord
Användarnamn: min mailadress
Lösenord: mitt lösenord

Det var det som hittills har fungerat, men nu plötsligen inte längre.

Christopher

  • Medlem
  • Finland
  • 2010-04-12 22:11

Jag hade samma problem med min ISP här i Finland, det jag gjorde var att kryssa i "Use custom port" och skrev i portnummer 25, sen dess har det funkat, det funkar inte att kryssa tillbaka till "default". Du kan ju alltid testa.

Jag frågade min ISP vad det kan bero på och jag fick bara till svar att det är säkert Mac-relaterat.

  • Medlem
  • Örebro
  • 2010-04-12 22:22

Återigen, vilken internetleverantör har du (vad står det på räkningen)? Först då kan vi hjälpa dig.

  • Medlem
  • Södertälje
  • 2010-04-15 22:09

Hej Jahve,

det är Glocalnet.

Christopher

  • Medlem
  • Örebro
  • 2010-04-16 22:13
  • Medlem
  • Södertälje
  • 2010-04-17 14:04

Tack Jahve, Peppe och Kenjon

era tipps förde mig slutligen till spray igen och där hittade jag efter en tids forskning att det var den ändrade porten 25 som hade ställt till det. Spray har ändrat till 587.

Tack alla för hjälpen, nu fungerar det för hela familjen igen
Christopher

1
Bevaka tråden