Problem med flera Mac/TimeMachine mot samma disk

Tråden skapades och har fått 1 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1
  • Medlem
  • Mölndal
  • 2010-03-24 14:25

Hej alla,

Jag drog just iväg följande feedback till Apple-folket:

Citat:

Dear all,

I have been in love with my TM/TC configuration, due to its simplicity and great GUI, well, all up until now. I have just finished a call to the Swedish AppleCare people who have confirmed that there is no solution to this issue; I intend to hook up the backup of a new MBA to my existing TC using TM. I've had my first Mac running in this configuration for some months, and the TC space is all used up. It seems that there are no controls for making the TM on one machine reduce its sparsebundle, in order for another Mac/TM to have enough space to make its first backup. Also, several Macs/TMs would seem to 'compete' for the space, so that the first machine to acquire a large set of file space will then keep it, as it only erases old backups for its own needs. Thus, even when the next Mac/TM would get a sparsebundle in place, allowing TM to run successfully, that space might be small and prevent the TM service from being useful. Proposed solutions: (1) I would love to have known this when I first configured my system, as I would have used partitions to prevent this issue. Thus, I propose modifying the instructions for setting up TM. (2) I wish that there is a control of some kind that can be used to force particular Mac/TM to reduce the size of its sparsebundle file (using the same TM lets-clear-some-space-algorithm, preferrably).

Regards,

/Jan Wickenberg

Problemet är alltså att min TimeCapsule är full, och jag kan inte ta bort gamla backup-filer eftersom TimeMachine inte har någon funktion som tillåter mig att göra det. Enda möjligheten att få ned backup-datas storlek tycks vara att kasta allt ihop. Nån som vet någon bättre lösning?

  • Medlem
  • Malmö
  • 2010-03-24 14:36

Förstår grajen och det verkar lite knepigt.

Men om man går in i Time Machine så kan man ju ta bort t.ex. den sista säkerhetskopian som jag har sett att man kan göra. Blir där inte mer plats då? Givetvis får man kanske ta bort många säkerhetskopior för att få tillräckligt med plats för en annans dator backup.

Sen håller jag med dig om att där borde finnas någon form av inställning för detta.

Jag backar upp både min och tjejens dator mot 1 TC och det fungerar bra hitills, men dem installerades samtidigt. Dock känner jag ju nu efter ditt problem, att jag själv fick ett på halsen som jag inte tänkt på innan. Antagligen kommer jag fylla TCn mer än henne och då kommer jag sitta med en större backup än vad hon gör. Gör inte så mycket om dem håller sig någorlunda lika i storlek. Bara det inte slutar med att jag sitter på 1,8 TB backup och tjejen på 200 GB.

Kommer kanske någon mjukvaru uppdatering i framtiden då.

1
Bevaka tråden