MBP 15 tum blå nyans/ton på inbyggda skärmen efter vila

Tråden skapades och har fått 4 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1
  • Medlem
  • Göteborg
  • 2010-03-23 10:32

Hej!

Jag har ett lite olustigt problem gällande min MacBook Pro 15" Unibody (med OS X 1.5.8 installerad) som är inkopplad till en Apple Cinema Display 23" bildskärm.
När jag väcker laptopen efter att den har gått in i viloläge har den inbyggda skärmen helt plötsligt en blå nyans/ton. Skärmen fungerar fortfarande men det är precis som om skärmkalibreringen ballar ur. Som jag skrev innan har jag den inkopplad till en extern skärm men den har jag aldrig haft samma problem med (det är alltså endast den inbyggda skärmen som detta problem uppstår på).
Min temporära lösning har varit att gå in under Systeminställningar > Bildskärmar. Så fort den dialogrutan kommer upp på skärmarna så försvinner den blå nyansen/tonen på MacBook Pro skärmen utan att jag har ändrat ett enda dugg.

Jag har inte kallibrerat skärmarna utan jag kör standard inställingar. Min skärmuppställning ser ut såhär:
Huvudskärm: Apple Cinema Display 23"
Sekundär skärm: MacBook Pro 15"

Egentligen är det inga större problem att gå in under "Systeminställningar > Bildskärmar" för att lösa problemet temporärt men jag jobbar med bildhantering och att "ställa" färger hör till vardagssysslorna för mig. Då är det ett ganska frustrerande problem (dessutom på en burk som kostade nära 30 000 kr).
Är det någon som har haft samma problem/har en lösning? Jag har provat att leta svar på google men utan någon tur. Är extremt tacksam för svar!

PS: Jag kan även dra mig till minnes att problemet har uppstått någon gång då jag bara har haft laptopen i knät (utan någonting i kopplat till den).

Senast redigerat 2010-03-23 10:49

10.5.6? Uppdatera till 10.5.8 och kolla igen.

  • Medlem
  • Göteborg
  • 2010-03-23 10:50
Ursprungligen av Snabeldrake:

10.5.6? Uppdatera till 10.5.8 och kolla igen.

Woops! Jag råkade skriva fel. Jag menade självklart 10.5.8. Nu är det fixat i allafall. Tack för observationen! :">

  • Medlem
  • Göteborg
  • 2010-03-23 11:23
Ursprungligen av aeckl:

Hej!

Jag har ett lite olustigt problem gällande min MacBook Pro 15" Unibody (med OS X 1.5.8 installerad) som är inkopplad till en Apple Cinema Display 23" bildskärm.
När jag väcker laptopen efter att den har gått in i viloläge har den inbyggda skärmen helt plötsligt en blå nyans/ton. Skärmen fungerar fortfarande men det är precis som om skärmkalibreringen ballar ur. Som jag skrev innan har jag den inkopplad till en extern skärm men den har jag aldrig haft samma problem med (det är alltså endast den inbyggda skärmen som detta problem uppstår på).
Min temporära lösning har varit att gå in under Systeminställningar > Bildskärmar. Så fort den dialogrutan kommer upp på skärmarna så försvinner den blå nyansen/tonen på MacBook Pro skärmen utan att jag har ändrat ett enda dugg.

Jag har inte kallibrerat skärmarna utan jag kör standard inställingar. Min skärmuppställning ser ut såhär:
Huvudskärm: Apple Cinema Display 23"
Sekundär skärm: MacBook Pro 15"

Egentligen är det inga större problem att gå in under "Systeminställningar > Bildskärmar" för att lösa problemet temporärt men jag jobbar med bildhantering och att "ställa" färger hör till vardagssysslorna för mig. Då är det ett ganska frustrerande problem (dessutom på en burk som kostade nära 30 000 kr).
Är det någon som har haft samma problem/har en lösning? Jag har provat att leta svar på google men utan någon tur. Är extremt tacksam för svar!

PS: Jag kan även dra mig till minnes att problemet har uppstått någon gång då jag bara har haft laptopen i knät (utan någonting i kopplat till den).

Hände exakt samma sak med min MBP 13 för ca ett halvår sedan (dock utan extern skärm)... Men har sedan dess inte upprepats. Var alltså vid ett enskilt tillfälle, och löstes automatiskt av att gå in i "Bildskärmar". Vore kul att veta om fler har eller har haft samma företeelse.

  • Medlem
  • Göteborg
  • 2010-03-23 11:26
Ursprungligen av ibish:

Hände exakt samma sak med min MBP 13 för ca ett halvår sedan (dock utan extern skärm)... Men har sedan dess inte upprepats. Var alltså vid ett enskilt tillfälle, och löstes automatiskt av att gå in i "Bildskärmar". Vore kul att veta om fler har eller har haft samma företeelse.

Ja, det hade det verkligen varit! Jag vill dock förtydliga: Detta problemet uppstår inte varje gång datorn väcks från vila. Jag skulle påstå att det händer ca en gång i veckan.

1
Bevaka tråden