• Medlem
  • Värnamo
  • 2010-03-20 10:13

Den senaste versionen av DTP-programmet iCalamus släpptes nyss. iCalamus 1.20 har stöd för Snow Leopard och är lokaliserad till svenska.

Det fjäderlätta DTP-programmet ger både nybörjare och professionella användare friheten att publicera sina idéer. iCalamus 1.20 kostar 129,00 EUR. Den oregistrerade versionen kan användas fritt, men är begränsad till två sidor per dokument.

Den oregistrerade versionen av iCalamus har en utmärkt funktion: Det går att skapa professionella fotoböcker och kalendrar precis som i den registrerade versionen, och beställa högkvalitativa utskrifter från företaget Photographerbook. Dokumenttjänsten Photographerbook i iCalamus stöder även kalendrar och fotoböcker från iPhoto, som kan tryckas av Photographerbook till ett lägre pris.

iCalamus är helt nyskrivet till Apples operativsystem, och är ett utmärkt val för alla layoutändamål, från enkla affischer och affärsbrev via avancerat formgivna tidskrifter till böcker och vetenskapliga arbeten. Fullständigt stöd för Unicode och smart PDF-import gör det lätt att skapa och formge arbeten. Det väl uttänkta användargränssnittet gör programmet lätt och snabbt att lära. iCalamus begränsar inte friheten i formgivningen med färdiga mallar. Dess praktiska verktyg ger dig allt du behöver för ett kreativt och produktivt formgivningsarbete.

iCalamus kan importera alla bild- och textformat som hanteras av Mac OS X. Importera bilder från digitalkameror, bildläsare eller iPhoto-bibliotek, liksom kompletta webbsidor och PDF-dokument. Hämta lätt in textinnehållet från stora PDF-dokument för ytterligare textbearbetning. Avancerade maskeringsalternativ och många fördefinierade, delvis dynamiskt justerbara ramformar ger kreativ frihet. Precisionsarbete är lika lätt med iCalamus. Använd virtuella kopior för flera olika dokumentelement, och ändra dem sedan med bara några musklick.

Skriv ut till valfri skrivare som Mac OS X kan hantera. Skapa dokument i olika PDF-format (som PDF-X, krypterad PDF, PDF-fax) om det behövs.

Tekniskt:
iCalamus 1.20 kräver minst Tiger 10.4.5, fungerar med Snow Leopard, och levereras som ett Universal-program på ett enstaka språk eller som ett fullständigt paket med språken danska, engelska, franska, italienska, lettiska, nederländska, polska, svenska, tjeckiska och tyska, på CD eller elektroniskt. Den fylliga referenshandboken kan läsas på nätet.

(Och ja, det är undertecknad som har översatt programmet och är svensk agent för det.)