Återställ-DVDn

Tråden skapades och har fått 2 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Hejsan
Har en kompis som fått veta att hennes nya Macbook behöver köra den där återställningsDVDn då den tydligen inte längre vill starta (har inte själv suttit vid hennes dator). Nu undrar hon om allt man har liggande på datorn försvinner om man kör det? Eller sparas bilder dokument och allt sånt? Jag blev osäker, så tänkte jag frågar här.

Inte 100, men är det inte en vanligt OS X installer fast maskinspecifik, dvs du får välja om du ska spara användarinfo eller göra en ren installation osv?

Om det är en ny Macbook är det ju antagligen Snow Leopard som följde med och då går det ju egentligen inte göra fel...
Arkivera och installera är ju det alternativet som finns såvida man inte går via skivverktyget själv och formaterar hårddisken först...
Så om du gör en vanlig arkivera & installera då finns ju dokument och liknande kvar..

1
Bevaka tråden