Boot-problem ibland

Tråden skapades och har fått 4 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1
  • Medlem
  • 2010-02-06 23:31

När jag ska starta upp syrrans gamla Mini 1,66 Core Duo så händer det ibland att det inte kommer upp något äpple. Bara en grå bakgrund och inget händer. Den kör 10.6.2. Har provat att rycka ur alla USB-grejer, försökt nollställa P-Ram (utan resultat), samt att försöka komma in i AHT från installationsskivan. Felsäkert läge funkar inte heller.
Men, ibland, så startar maskinen som den ska. Sa åt henne att bara sätta den i vila istället för att stänga av den. Men hon vill prångt stänga av den.

Någon med ideer på vad man kan göra?

  • Medlem
  • Gävle
  • 2010-02-07 01:53

Prova att gå in i Startskiva och kolla så att du verkligen har en vald skiva.

  • Medlem
  • Karlskoga
  • 2010-02-07 07:55
Ursprungligen av Dalle:

När jag ska starta upp syrrans gamla Mini 1,66 Core Duo så händer det ibland att det inte kommer upp något äpple. Bara en grå bakgrund och inget händer. Den kör 10.6.2. Har provat att rycka ur alla USB-grejer, försökt nollställa P-Ram (utan resultat), samt att försöka komma in i AHT från installationsskivan. Felsäkert läge funkar inte heller.
Men, ibland, så startar maskinen som den ska. Sa åt henne att bara sätta den i vila istället för att stänga av den. Men hon vill prångt stänga av den.

Någon med ideer på vad man kan göra?

Kolla även hårddisken med Skivverktyget.

  • Medlem
  • 2010-02-07 11:12

Sorry, båda redan gjorda. Startskiva kollad samt Skivbehörigheter reparerade.

Försökte även att skapa en avbild av OS X-skivan på ett USB-minne och starta ifrån det. Men eftersom inte äpplet kommer upp så gick inte det heller.

  • Medlem
  • Gävle
  • 2010-02-07 23:23

Det kan vara fel på RAM-minnet. Hade något liknande på en G4 förut.

1
Bevaka tråden