Cisco också sugna på VOIP över 3G

Tråden skapades och har fått 2 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Appropå nyheten häromdagen här på 99.se så skriver nu amerikanska Macworld att Cisco också är sugna på att köra rösttrafik över 3G-nätet via sin iPhone-applikation, som i sin tur kommunicerar med en Cisco Unified Mobility Advantage server som företag använder för IP-telefoni och videokonferenser.

Inget för gemene man således, men ännu ett tecken på att islossningen inom VOIP-över-3G-området på iPhone nu är total.

Läs mer här.

Trevligt, vi har en Ciscoväxel. Men i nuläget ger Fring på sätt och vis större funktionalitet än Ciscos egna klient på växeln.

Ciscos egna klient kräver nämligen Cisco Unified Mobility Advantage som kostar extra att köpa, det är med andra ord inte bara att rulla ut Ciscoklienten hux flux till användarna. Med Fring kan man dock ansluta som en vanlig SIP-klient och därmed bli en del av växeln, smidigt - och gratis.

  • Medlem
  • Haninge
  • 2010-02-06 08:56

Ja, nu är det ju bara Apple som ska få tummen ur och fixa multitask på iPhone. Annars är dessa program imo ganska värdelösa. Push-notification i all ära, men man vill ju få upp en svara-knapp om någon ringer en via IP, inte en ruta där det står att någon ringer och sen dra igång appen koppla upp och hoppas på att dom inte lagt på innan man hunnit svara. Men kul att fler hoppar på tåget nu när Apple släppt på tyglarna.

1
Bevaka tråden