Problem efter flytt av filer från Leopard till SL

Tråden skapades och har fått 1 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Hej!

Jag har bytt dator på jobbet nyss, från en gammal PM G4 med 10.5 och två diskar till en iMac 27. Efter att ha flyttat över alla filer från startskivan med hjälp av Flyttassistenten och via ethernet (FW-läget gav inte tillgång till startskivan och disk2 kom jag inte åt via ethernet och Flyttassistenten utan fick ta de filerna via FW-läge och kopiera över för hand så att säga) fungerade det mesta OK. Vid start ville dock datorn koppla upp sig mot den gamla via nätverket. Efter ett par dagar dök denna inloggningsruta upp alltmer frekvent och kom ALLTID upp så fort jag ville göra något i Finder eller exempelvis byta funktion i Inställningar och krävde 10-15 "Avbryt"-klick för att ge sig. Jag kan inte komma på vad det är som orsakar det här, mer än att det haft med filrättigheter att göra, som oxå krånglat (filer från disk2). Kopierade alias som spökar? Har gjort motsvarande överföringar tjogtals med gånger men aldrig sett något liknande.

Har någon någon idé om orsaken till problemet, och ffa, en lösning (utan att installera om allt helst).
/Sigvard

PS! Jag har nu installerat om allt men inte överfört filerna från disk2 (som saknar system) i väntan på att hitta någon förklaring.

Problemet är löst! Jag hade missat rutan om att" bortse från behörigheter på denna disk" för dis2. Efter att ha ändrat detta och kopierat över allt igen försvann problemen!

1
Bevaka tråden