Skam den som ger sig

Tråden skapades och har fått 6 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Trodde du att klontillverkaren Psystar hade gett upp? Icke så. Nu vill de överklaga ett domslut där de förbjuds sälja sina Mac-kloner.

Företaget skriver följande på sin webbsida:

Citat:

We respectfully disagree with courts notion that we are ‘hardcore copyright infringers.’ Psystar has never, and will never, condone software piracy. It’s your software, you should be able to use it where you want to. If you purchase an off-the-shelf copy of OS X Snow Leopard, its your right to use that software.

Psystar tycks nu vara beredda att ta detta ett varv till, minst, i domstol.

Läs mer här!

  • Oregistrerad
  • 2010-01-18 18:35

Tycker det är lite kul faktiskt att dom fortsätter. Apple tillämpar ju väldigt korkat syn på saker och ting. Ung som Scan skulle stoppa mig sälja deras hamburgare med stark senap eftersom dom inte gillar stark senap.

Sätter en balja rotmos på att det finns intressenter i psystar som skulle vilja se än ändring, Dell skulle garanterat vara glada om dom fick sälja OSX oavsett vad apple sa eller inte sa. Det skulle kasta om allt.

  • Medlem
  • Hillared
  • 2010-01-18 18:56

Verkar nästan som att Psystar gör en SCO-vända (stämmingar/kontrastämmningar osv)

Intressant till en viss grad, sedan känns det som att det kommer mattas ut till att senare bli mer irriterande att saker får hålla på så länge som de gör i vissa fall för att de börjar bli uttjatade.
I vissa fall dock, inte generellt.

Nästa steg för Psystar är väl att köpa 20 000 vykort med Musse Pigg - rama in dom och sälja vidare med profit...sedan vänta och kolla vad Disney säger. :-D.

  • Oregistrerad
  • 2010-01-18 21:02
Ursprungligen av Zimmerman:

Nästa steg för Psystar är väl att köpa 20 000 vykort med Musse Pigg - rama in dom och sälja vidare med profit...sedan vänta och kolla vad Disney säger. :-D.

Så länge som dom KÖPER korten får dom faktiskt göra precis vad dom vill. Som tur är är varken USA eller Europa diktaturer.

Du känner tydligen inte till alla Disney-historier :-D. Det är många saker man har köpt som man inte får göra vad man vill med - i alla demokratier. Det är i diktaturer typ Kina etc som man får göra vad man vill med saker man köpt.
Enligt din åsikt ÄR ju USA en diktatur - ditt inlägg är en paradox. Där har domstolar - många gånger och senast när dom fällde just Psystar - just förklarat att man inte alls får göra vad man vill med det man köpt. Har du missat vad hela denna affär och denna tråd handlar om

Att man inte får sälja vissa saker vidare enligt avtal är ju vardagsmat. I Sverige gäller det framför allt sprit och cigg - men även mjukvara. Många amerikanska prylar får man inte sälja vidare till vissa länder (föör var det mest kommunistiska länder som var på svarta listan). Gjorde man det kunde man bli stämd och ruinerad. I Psystars fall gäller det att dom sålt OSX vidare trots att licensavtalet förbjuder det. Jag tror att du måste läsa på i detta ämne/fall.

Rätt eller fel? Det är ju en annan femma, men du glädjer dig över att USA tack och lov inte är en diktatur som förbjuder någon att sälja vidare samtidigt som domstolarna samtidigt dömer folk/företag för att dom sålt vidare. Jisses. Hur går det ihop?

Ursprungligen av studiox:

Så länge som dom KÖPER korten får dom faktiskt göra precis vad dom vill. Som tur är är varken USA eller Europa diktaturer.

Blir det inte bara jävligt dyrt för psystar när de förlorar i rätten?

1
Bevaka tråden