Söker broderiprogram till Mac

Tråden skapades och har fått 8 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Hej!
Jag har en brodersymaskin och ett broderprogram till min pc. Nu har jag bytt till Mac och vill kunna göra broderier till min symaskin i ett broderprogram anpassat för Mac, men har inte lyckats hitta något bra på marknaden. Finns det någon här på sidan som kan hjälpa mig?

Tackar ödmjukast:)

Ovanstående inlägg har flyttats hit från en annan tråd. Lägg inte in nya frågor i en tråd som handlar om något helt annat!

/Mod

  • Medlem
  • Täby
  • 2010-01-14 10:04

Flyttade inlägget till en egen tråd då den inte hade någonting att göra med tråden den låg i.
Mvh Admin

Edit: HEHE Jesper, du va typ 2 sekunder innan mig

Vilken typ av symaskin har du? Den första källan att vända sig till är förmodligen symaskinsleverantören.

Mac Embroidery är en länk jag träffar på.
Ser också ett program som heter stutchbuddy.

Sitter på iphonen nu så det blir inte så mkt klipp och klistra.

  • Medlem
  • Göteborg
  • 2010-01-14 15:07

Jag vet inte ens vad en brodersymaskin är, men har tidigare stött på programmet MacStitch som väl funkar om man stickar eller broderar för hand.

Stitchtastic
Kanske detta

Tack alla för ert engagemang!

Mac Embroidery är ett konverteringsprogram som kan visa alla broderier och ändra filformatet så att det passar till alla sorters broderimaskiner.
Vad jag eftersöker är ett program där jag kan stygnsätta egna broderier och ändra i befintliga broderier och sätta olika texter i olika typsnitt till mitt broderi samt föra över det till min symaskin.
MacStitch var ett intressant program för den som vill brodera för hand. Tack!
Jag har hört med maskintillverkaren och de har inget förslag.
Mitt program kostar 18.000 kr, som jag har till pc. Jag har fått rådet att sätta in Windows för att enbart använda till mitt broderiprogram.
Är det någon som har erfarenheter i hur det verkar i hop. Blir det bra?

  • Medlem
  • Göteborg
  • 2010-01-17 21:50

Om du har en mac med intel-processor (vilket alla macar efter 2006 har) kan du köra Windows på den precis som om det var en pc. Det är antagligen bästa och enda sättet när det gäller så specialiserad mjukvara (som jag förstår att det är med tanke på priset!) Och det borde inte vara några problem alls med just detta windows-program!

Det finns två huvudsakliga sätt att köra windowsprogram på en intel-mac. Det ena är att varje gång du startar datorn väljer du om du vill starta i Mac OS X eller i Windows. Du sätter upp en Windows-partition på hårdisken med hjälp av programmet BootCamp Assistant som finns på installationsskivorna som följer med varje mac. Och så behöver du naturligtvis en Windows installationsskiva.
Apple - Support - Boot Camp

Det andra och smidigare sättet är att kunna köra sina windowsprogram samtidigt som man kör OSX, utan omstart, och det gör du med hjälp av program som WMware Fusion eller Parallels desktop
VMware Fusion: Run Windows and Chrome OS on Mac for Desktop Virtualization
Parallels Desktop 5 for Mac

Finns ett underforum här på 99:an för windows på mac

Är det månne Husqvarnas 4D Embroidery System du har? Verkar också som om Pfaff kör med samma programsvit. När jag först såg det trodde jag för en sekund att "ja men detta löser sig", för det finns nämligen ett program som heter 4D som finns både för Windows och Mac OS. Men det är en databas och serverprogramvara för att bygga web-applikationer, och absolut inget om man vill göra tygapplikationer

1
Bevaka tråden