Är min router (ca 7 år) för gammal? (Problem att ansluta till WiFi med iPod Touch)

Tråden skapades och har fått 1 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Postar detta både i iPod- och nätverksforumen eftersom jag är osäker på var det passar bäst.

Jag fick hem min första iPod Touch i förrgår. Den funkar bra förutom att jag har stora problem att ansluta till min trådlösa router, en 6-7 år gammal D-Link DI-614+.

Jag kan ansluta, men jag kommer bara ut på nätet några sekunder. Sedan fortsätter iPoden att vara ansluten till det trådlösa nätverket, men det går inte längre att komma åt nätet, iTunes Store eller AppStore. Om jag går in i WiFi-inställningarna, glömmer nätverket och sedan väljer det igen kommer jag ut ytterligare några sekunder, men sedan går det inte igen, trots att iPoden tror att den är ansluten Jag har stängt av all kryptering och autenticering.

Vad kan detta bero på? Förutom iPoden har jag en iMac ansluten via kabel och en gammal PowerBook ansluten trådlöst. När iPoden tappar kontakten med internet gör PowerBooken det också. iMacen kan däremot surfa oavbrutet genom all detta.

Är min router helt enkelt för gammal? Borde jag köpa en ny och vad rekommenderar ni i så fall? Eller finns det någon annan lösning?

  • Medlem
  • Kungälv
  • 2010-01-06 23:58

Jag brottades med en sån(dlink Dl-614+) inne hos grannen. Den fungerade också lite till och från. Sen lyckades jag övertala honom att köpa en AirPort Express, eftersom han även ville ha möjligheten att strömma från iTunes till stereon. Men en Airport Extreme är annars ännu bättre för då har du fyra vanliga portar dessutom. Det gör det lite lättare när man vill konfigurera om routern.

Min granne tryckte på reset-knappen på Express:en och sen trodde han att den var trasig. Istället för att be mig en gång till att hjälpa honom så lämnade han tillbaka den till affären. Såna gubbar ska inte ha något nätverk alls.

1
Bevaka tråden