Redigera/radera originalbilder

Tråden skapades och har fått 1 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1
  • Medlem
  • 2010-01-04 23:52

Hejsan!
Är sedan ett par veckor tillbaka mac-användare och jobbar just nu på att få ordning på hanteringen av mina tusentals bilder. Har fått upp ögonen för iphoto som i min mening har ett stort antal riktigt smarta funktioner. Jag har dock ställts inför ett litet problem då jag helst vill sköta hanteringen av mina bilder utan att kopiera dem till iphoto-biblioteket.

I min drömvärld ser mitt arbetsflöde ut som följer:
1) Jag importerar bilderna med hjälp av bildinsamling till en mapp.
2) Jag importerar dessa bilder till iphoto utan att kopiera dem.
3) I iphoto redigerar jag sedan vissa bilder och raderar även oönskade. De ändringar jag gör här vill jag ska påverka originalbilderna. Dvs. raderar jag en bild i iphoto så vill jag att även originalet ska försvinna.

Är detta möjligt och i så fall hur gör jag? Som det är nu skapas det ju en kopia av bilden i iphoto-biblioteket om jag redigerar den och om jag raderar så försvinner ju inte originalet.

Om detta inte är möjligt, finns det möjligtvis något annat program som fungerar på det sätt jag beskriver?

  • Medlem
  • Stockholm
  • 2010-01-05 08:03

Jag tror du behöver kopiera filerna för att iPhoto ska fungera som tänkt. iPhoto är bra på många sätt (använder det själv till mina privata bilder) men jag skulle nog ändå satsa på typ Bridge om du har väldigt många bilder eller vill jobba lite mer med dem. Jag använder Bridge på jobbet och fördelarna är bland annat integrationen med Finder och Photoshop.

1
Bevaka tråden