DVD Studio Pro 2.0 börjar skeppas snart

Tråden skapades och har fått 9 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

<br><center><img src=http://www.apple.com/dvdstudiopro/images/indextop04072003.jpg></center>

Apple meddelade under dagen att programvaran för professionell DVD-produktion DVD Studio Pro 2.0 börjar skeppas den 18:e augusti. Vidare hävdar Apple att programmet genomgått en fullständig omarbetning. Under skalet har den gamla programkoden skrivits om helt i Cocoa, för att på bästa sätt optimeras med Mac OS X. Nytt är också att användaren i hög utsträckning själv kan anpassa programmets utseende. Allt för att effektivisera arbetet efter de egna behoven.

Programmet går redan att beställa via <a href=http://tracker.tradedoubler.com/click?p=11612&a=294802&g=0&url=http://store.apple.com/Apple/WebObjects/swedenstore?productLearnMore=M8730>AppleStore</a> för 5.795,00 kr inklusive moms. Leveranserna börjar den 18:e augusti.

http://www.apple.com/dvdstudiopro/

Senast redigerat 2003-08-07 19:27

"Cocoa is one of the application environments of the Mac OS X operating system, a peer environment to Carbon and Java. It consists of a suite of object-oriented software libraries and a runtime, and it shares an integrated development environment with the other application environments."

Cocoa är inte ett programspråk. Tänkte bara nämna det.:rolleyes:

Har mest kört iDVD - eftersom det är gratis

men jag har haft möjligheten att kika på DVDSP...och användargränssnittet var rejält avskräckande...har dom lyckats integrera iDVD-handhavande - fast med "proffs"-features...så har dom en "killer-app"

Jag har producerat riktigt proffsiga DVDs med iDVD och jag kan bara drömma om vad man kan göra med DVDSP

såg att björks DVD var producerad i iDVD

Citat:

Skrevs ursprungligen av el gringo
Har mest kört iDVD - eftersom det är gratis

men jag har haft möjligheten att kika på DVDSP...och användargränssnittet var rejält avskräckande...har dom lyckats integrera iDVD-handhavande - fast med "proffs"-features...så har dom en "killer-app"

Jag har producerat riktigt proffsiga DVDs med iDVD och jag kan bara drömma om vad man kan göra med DVDSP

såg att björks DVD var producerad i iDVD

Well, nu var ju inte Björks DVD så häftig heller.
DVDSP är ingenting för hemmapulare direkt. Utan riktar sig mer mot dom som jobbar proffsionellt.
iDVD och DVDSP kan jämnföras med iPHOTO och Photoshop. Lite löst typ

jo - jag vet - och håller med om att Bjorks DVD var "fattig" men coolt ändå att en världsartist använt ett sånt program...

och att mina dvds är proffsiga skall man ju ta med en nypa salt men jag har fått mkt positiva reaktioner ifrån vänner...som blir mkt imponerade - typ "kan man göra sånt här själv"!?!?!

jorå - säger jag - skaffa dig en mac så kan du också...

  • Medlem
  • 2003-09-05 14:44

Kan bara meddela att DVDSP 2 är kanon!

Har testat det lite och man kan t.o.m. göra grunden snabbt som sjutton i iDVD för att sen öppna och finjustera i DVDSP 2. Inga begränsningar och du kan bränna till lite vad som helst (DLT, Disk, DVD-RAM och DVD såklart).

Gränssnittet är helt nytt, inte alls som gamla DVDSP känns numera som en blandning av FCP och Soundtrack..

Med lite tur och en nypa skicklighet kan jag visa DVDSP 2 i uställningen på inLife fr.o.m måndag!

/Björn

kul! det värsta jag vet är att börja i ett program och så finns ingenting. bra att man kan trixa i iDVD - och sen finjustera och utveckla ännu mer i DVDSP - stooor fördel!

  • Medlem
  • Stockholm
  • 2003-09-05 15:42

Kan bara instämma.

DVD Studio Pro 2 känns verkligen som ett helt nytt program. Apple har tagit DVD kreation till en ny nivå helt enkelt.

Jag har gjort ett par småprojekt under ett par dar här som tagit mig totalt ett par timmar. Samma saker skulle säkert tagit dagar i DVD Studio Pro 1.5. Bara sånna saker som att man automagiskt kan lägga in en knapp, som länkar till ett ljud bildspår samt skapar knappen åt dig med de inställningar du valt är en otrollig tidssparare.

Andra saker är att du kan jobba fritt med format nu. QuickTimefilmer kan dras in hur som helst. Du kan välja om DVD Studio Pro komprimerar dessa i bakgrunden åt dig efter en förvald preset. Eller så kan du göra som du gjorde förr med att dra in värda m2v och ac3/pcm filer. Eller så kan du få DVD Studio Pro att göra en avslutande "Build and encode" om du så vill. Väldigt smart och man kan jobba snabbt och fritt.

Vore sköj att se en shoot-out mellan Apple DVD Studio Pro och Adobe DVD Encore. Det senare VERKAR mer som gårdagens programvara utifrån de exempelfiler jag sett på adobes hemsida. Det verkar inte vara lika "smart" program, det vekar inte komma med themes inbyggt och det lider av samma röriga interface After Effects och Premier har.

hm - hur gör man för att redigera ett iDVDprojekt i DVDSPro!? det går nämligen inte att "importera"...

Fick iofs programmet att krascha när jag skulle ta burn, build&format o alla varianter.. på en dual G5a.
Däremot fungerade det bra på min PB12"

1
Bevaka tråden