Logic Studio är programpaketet från Apple som ger dig de flesta verktyg du kan behöva för att spela in, redigera, mixa och skriva musik, arbeta med ljuddesign eller göra liveframträdanden. Paketet innehåller programmen Logic Pro 9, Mainstage 2, Soundtrack Pro 3, Compressor 3.5 WaveBurner 1.6, Quicktime 7 Pro. Utöver detta får du tonvis med loopar och samplade instrument, mjukvaruinstrument och effekter.

Nyheterna i Logic Pro 9
Paketet innehåller över 200 förbättringar och nyheter. Många saker är kanske förbättringar som främst erfarna användare märker och har glädje av. Här tar vi upp några av dom stora nyheterna.

Flex Time
Bland dom stora nyheterna i Logic Pro 9 hittar vi Flex Time – en samling verktyg som ensam är ett skäl för många att uppgradera. Verktyget Flex Tool låter dig att flytta runt delar av vågformen utan att behöva klippa upp spåret. Det går även att kvantisera ljudspår och skapa groove-mallar från ett spår som kan användas för att fixa timingen på ett annat. I tidigare versionen av Logic gick det åt mycket tid när man behövde tajta till ett spår, Flex Time-verktygen gör att du sparar tid som du kan spendera på att göra roligare saker än att klippa upp en låt för hand.

Möjligheten att gruppera och låsa spår är en välkommen nyhet som låter dig att klippa, flytta och använda Flex Tool på flerkanalstagningar utan att råka ut för fasfel – kanon för redigering av trummor. Flex Time-verktyget Varispeed låter dig att ändra tempot på hela projektet utan förändra tonhöjd. Enligt Apple en bra funktion om du vill fuska när du lägger ett gitarrsolo. Håller man sig inom rimliga gränser med tempoändringarna så låter det i alla fall bra och artefakter uppstår bara vid extrema tempoförändringar.

Läs resten av testet här!