kan inte öppna imovie... hjälp!

Tråden skapades och har fått 6 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Hej!

Upptäckte idag till min förvåning att jag inte längre kan öppna iMovie 09. Enda som händer är att ikonen i dockan hoppar en gång sedan kommer ett felmeddelande (sådan skicka-felrapport-eller-inte-ruta) upp som lyder:

Process: iMovie [22488]
Path: /Applications/iMovie.app/Contents/MacOS/iMovie
Identifier: com.apple.iMovie8
Version: ??? (???)
Build Info: iMovieApp-8200000~6
Code Type: X86 (Native)
Parent Process: launchd [132]

Date/Time: 2009-12-19 17:23:24.126 +0100
OS Version: Mac OS X 10.6.2 (10C540)
Report Version: 6

Interval Since Last Report: 742300 sec
Crashes Since Last Report: 473669
Per-App Crashes Since Last Report: 31
Anonymous UUID: 4BB5A80E-02B5-44B3-A083-EEB829B428E9

Exception Type: EXC_BREAKPOINT (SIGTRAP)
Exception Codes: 0x0000000000000002, 0x0000000000000000
Crashed Thread: 0

Dyld Error Message:
Library not loaded: @executable_path/../Frameworks/DotMacKit.framework/Versions/A/DotMacKit
Referenced from: /Applications/iMovie.app/Contents/MacOS/iMovie
Reason: image not found

Model: iMac8,1, BootROM IM81.00C1.B00, 2 processors, Intel Core 2 Duo, 2.66 GHz, 2 GB, SMC 1.29f1
Graphics: ATI Radeon HD 2600 Pro, ATI Radeon HD 2600 Pro, PCIe, 256 MB
Memory Module: global_name
AirPort: spairport_wireless_card_type_airport_extreme (0x14E4, 0x8C), Broadcom BCM43xx 1.0 (5.10.91.26)
Bluetooth: Version 2.2.4f3, 2 service, 1 devices, 1 incoming serial ports
Network Service: Ethernet, Ethernet, en0
Serial ATA Device: WDC WD3200AAJS-40VWA1, 298,09 GB
Parallel ATA Device: PIONEER DVD-RW DVR-K06A
USB Device: Built-in iSight, 0x05ac (Apple Inc.), 0x8502, 0xfd400000
USB Device: Keyboard Hub, 0x05ac (Apple Inc.), 0x1006, 0xfd100000
USB Device: Apple Optical USB Mouse, 0x05ac (Apple Inc.), 0x0304, 0xfd130000
USB Device: Apple Keyboard, 0x05ac (Apple Inc.), 0x0221, 0xfd120000
USB Device: IR Receiver, 0x05ac (Apple Inc.), 0x8242, 0x5d100000
USB Device: BRCM2046 Hub, 0x0a5c (Broadcom Corp.), 0x4500, 0x1a100000
USB Device: Bluetooth USB Host Controller, 0x05ac (Apple Inc.), 0x820f, 0x1a110000

Jag har testat att installera om iMovie 09 ett antal gånger och jag har även testat med att radera .plist filerna til iMovie 09. Sedan testade jag att köra en Reparera Skivbehörigheter och även rensat cachet. Men inget av det verkar kunna få bukt med problemet, programmet totalt vägrar att öppnas.

Så om någon har en lösning eller vet vad som kan ha blivit knasigt och på kan hjälpa mig, skulle jag vara väldigt tacksam...

finns det ingen som vet vad detta handlar om? och kan hjälpa mig...

Prova leta upp en fil som heter ngt i stil med
Com.apple.iMovie.plist, kasta i korgen, töm.

Kolla i bibliotek/Preferences

Prova sedan starta programmet.

Jag har redan försökt med att göra det en gång, men har inte hjälp. Så eftersom programmet inte gått starta så har ingen ny .plist fil skapats och därför existerar det inte just nu någon sådan där. Fattar inte vad som hänt????????

Det är ju det här som gått fel iaf:

Dyld Error Message:
Library not loaded: @executable_path/../Frameworks/DotMacKit.framework/Versions/A/DotMacKit
Referenced from: /Applications/iMovie.app/Contents/MacOS/iMovie
Reason: image not found

En bild saknas ?

Städat nyss? Kastat ngt?

Om du installerar om iMovie då?

Jo jag har kollat igenom felmeddelandet och hittade det också att en bild saknas. Har testat att installera om det flera gånger men hjälper fan inte, fattar inte vad som hänt??? Har varken städat eller kasta något...

Tag bort dom paketkvitton som tillhör installationen och installera om igen, detta bör lösa ditt problem. Även Pacifist kan hjälpa dig att forcera en installation.

1
Bevaka tråden