Nätverket går ner!?

Tråden skapades och har fått 7 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1
  • Oregistrerad
  • 2003-08-05 22:31

Hej.
Jag har en D-Link 701 router med 2 st 10/100 D-Link Switchar.

Mitt problem är;
Routern tappar anslutningen till det lokala nätverket. Ibland kan det funkar hur länge som helst, men oftast så krashar det efter några minuter (och detta började nyligen).

OBS! Routern håller kvar anslutningen till internet, men tappar anslutningen lokalt.

Har provat att sätta in nätverkskabeln i flera av de andra anslutningarna, men får samma problem?!

Håller den på att braka ihop? Switcharna funkar till 100%, så det måste ju vara routern... Har någon nått tips, förutom att lämna in den?

MVH / Patrik

  • Medlem
  • Gävle
  • 2003-08-05 23:19

Har den alltid varit så, eller kom det bara plötsligt?
Har du uppdaterat till nyaste FirmWaren?

  • Oregistrerad
  • 2003-08-05 23:27
Citat:

Skrevs ursprungligen av Creops
Har den alltid varit så, eller kom det bara plötsligt?
Har du uppdaterat till nyaste FirmWaren?

Hej...
Nej det började nyligen, någon vecka tillbaka. Innan dess har den funkat kanon bra, inga problem alls.

Japp den ligger på 4.0.7 nu (updaterad från 3.2.0, tror ja de va), senaste är 4.1.0, har ej kunnat uppdaterat den till det pga har ingen pc i närheten.

Funderar på att ta med mig den till flickan imorgon.

Sedan jag skrev denna tråd har jag fått starta om den 3 ggr!

Detta är inte kul!

  • Medlem
  • Gävle
  • 2003-08-05 23:35

Glapp i elkabeln?
Hade jag på min..

Prova med en "återställning".

Ändrat:
"Nollställning DI-701

Nollställningen sker via seriekabeln via COM-porten och consollporten på 701:an. Kör COMinst1.bat eller COMinst2.bat beroende på vilken COM-port du använder. Dessa filer kan Ni hitta i CD-skivan som medföljer. Då säger nollställnings mjukvaran att "Waiting for device power on..." Nu skall man göra en power off/on på DI-701:an. Efter lyckad nollställning så bör man starta om enheten ytterligare en gång."

Verkar behövas en PC till det oxå.. jobbig lite sak ..

  • Medlem
  • Gävle
  • 2003-08-05 23:43

Kolla här, det står hur man gör på en Mac.

http://support.dlink.com/faq/view.asp?prod_id=468&question=DI-701

  • Oregistrerad
  • 2003-08-06 20:45
Citat:

Skrevs ursprungligen av Creops
Kolla här, det står hur man gör på en Mac.

http://support.dlink.com/faq/view.asp?prod_id=468&question=DI-701

Kanske kan va ett glapp!
Men allt annat som du gav mig har jag redan gjort med min router, så det var ju inga direkta nyheter.

Men tack ändå... ska se hur länge den håller nu!

  • Medlem
  • Gävle
  • 2003-08-07 01:57

Hade en di-804 förut, den tvärdog.

Nu har jag en DI-604, den är bättre.
Fungerar klockrent på en Mac för man updaterar den över webben.

  • Oregistrerad
  • 2003-08-10 01:13
Citat:

Skrevs ursprungligen av Creops
Hade en di-804 förut, den tvärdog.

Nu har jag en DI-604, den är bättre.
Fungerar klockrent på en Mac för man updaterar den över webben.

Märker att den är great!
Köpte en för 475 kr här i stan, orkade inte sitta på den gamla längre. Ger den till svärfar

Tack för hjälpen me allt iallafall!

1
Bevaka tråden