Hjälp att filtrera (?) värdelistor i FM

Tråden skapades och har fått 1 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Jag tänkte om någon på detta suveräna forum kunde tänkas hjälpa med en sak som jag fastnat i. Det känns som att det säkert är väldigt enkelt, det borde vara något som många vill göra, så eftersom jag inte hittar någon information om det tolkar jag det som att jag inte ser skogen för alla träden (eller något).

Jag ska göra en databas över produkter, från, kan vi säga, 2 tillverkare, tillverkare a och tillverkare b. Tillverkare a har t-shirts, sweatshirts och jackor, tillverkare b har kalsonger och strumpor. Då vill jag kunna välja tillverkare a i en värdelista, och när jag har gjort det, så visas urvalet från en annan värdelista, över den tillverkarens produktkategorier, men inte från tillverkare b´s.

Om det spelar någon roll så vill jag gärna att det går i ytterligare ett steg (men jag antar att principen blir densamma) så när jag valt kalsonger så vill jag (i vissa fall) även kunna välja....dam eller herr, t.ex.

Någon som kan hjälpa?

Ytterligare en fråga. om man vill att texten i ett fält ska visas med inledande versaler, Enligt Följande, Oavset Hur Dom...(ja ni fattar)...har förts in, går det att göra?

Vi pratar FMPA 10...tack på förhand...

Välkommen till 99 gummianka!

I dessa två trådar har jag beskrivit en liknande teknik:

Söka i portal med fasta värden som man väljer ur värdelistor:
http://www.99.se/filemaker/225485-soeka-i-relaterat-register.html

Hur man bygger portal filter där man kan skriva ett sökord eller välja ett ord från en portal, från inlägg #8:
http://www.99.se/filemaker/255910-visning-portaldata-i-fleranvaendarsystem.html

Din andra fråga om inledande versal eller initialversal som det också heter: Det finns en textfunktion som heter Proper. Funkar så här om tex fältet Namn innehåller ola andersson:

Proper(Namn) returnerar Ola Andersson

1
Bevaka tråden