datorn hänger sig

Tråden skapades och har fått 2 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

hej,
har en g4 dual 1,25 som har börjat hänga sig allt oftare. skärmen får en grå hinna och en skylt på fem språk uppmanar att stara om datorn. har hänt 3 ggr det senaste dygnet.
pratade med yfo i sthlm som menar att det nog beror på dåliga minnen. har två 512 från macoteket. kan det verkligen vara det? vad tror ni?

tack på förhand
/peter

  • Avstängd
  • International user
  • 2003-08-05 16:22

Det du beskriver är en "Kernel Panic" Det kan mycket väl bero på dåligt/trasigt minne, jag fick det av en halvtrasig Apple Pro Mouse. Sök på Kernel Panic här på forumet så kanske du kan hitta något som hjälper.
/Mattias

Om du har nåt originalminne i din dator utöver de båda 512:orna så kan du ju pröva med att plocka ut dom (512:orna från Macoteket alltså) och se om problemen fortsätter.

Ska i normalfallet dock inte vara några som helst problem med minnen från Macoteket så skulle det vara dessa så har du nog råkat få ett sällsynt måndagsexempler. Pröva för övrigt med att plocka ut en av modulerna i taget. Risken att det skulle vara fel på båda får betecknas som minimal.

Och OM det nu skulle visa sig vara fel på nåt av minnena från Macoteket är jag övertygad om att du kan kontakta dom och få ett nytt.

1
Bevaka tråden