Råd om uppgradering

Tråden skapades och har fått 4 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Hej, på jobbet har vi en G5 som snurrar som filserver och gör det bra. Men, den börjar bli alldeles fullpackad och vi behöver byta diskarna till en större variant. I samma veva funderar vi på att uppgradera till 10.6, och ha en enkel back-up lösning med Time Machine till en extern HDD.

Men nu till vår fundering. Vi hade en plan att via CarbonCopy el. liknande göra en avbild, lägga över den på en ny större disk som vi byter ut mot dagens startdisk. När det fungerar tänkte vi uppgradera till 10.6 på den nya disken.

Är det rätt väg att gå? Jag som fått ansvaret har fuskat med MacOSXServern ett tag, men är inte riktigt bekväm än. Eller ska man uppgradera den nuvarande installationen, och därefter kopiera till en ny HD som sätts i servern?

// d

  • Medlem
  • Göteborg
  • 2009-12-03 00:58

1) 10.6 kräver intel-processor, funkar ej på PowerPC som G5:an är.

2) Angående TimeMachine: är det vanliga OSX eller OSX Server? Om det är vanliga klient OSX som agerar filserver så visst kan du hänga på en extra disk som du kör TimeMachine mot. Om det är OSX server så skall den kunna agera som TimeMachine Server som dels kan fungera som TM-disk för anslutna klienter samtidigt som för sig själv.

Som sagt, vill ni ha 10.6 får ni köpa ny server

Man tackar. Där ser man, då får det bli ny hårdvara. Det är OSX Server idag, och vi använder en enklare backup-lösning som gör jobbet, men har inte så mer inställningar än vad som ska backas upp, och var backupen ska ligga.

Ett tips är att om du som du uttrycker dig "inte riktigt känner dig bekväm än" är att ta in extern hjälp för att sätta upp den nya servern samt backuplösning och få hjälp med migreringen, det brukar löna sig i längden att göra rätt från början.

1
Bevaka tråden