Användare anslutna till FM-server kastas ut

Tråden skapades och har fått 2 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1
  • Medlem
  • Haparanda
  • 2009-12-02 16:35

Jag kör en FM Server med ett fåtal användare.

Trots att inställningen ändrats många gånger kastas användare ut efter en kort "idle time" och tvingas att logga in på nytt.

Finns det någon prefs-fil som man kan slänga (ifall den blivit korrupt)?

Är detta ett känt problem eller kan det hänga på applikationen (Boka från Montania)?

(Om denna fråga finns besvarad på annat håll i forumet vet jag inte, sökfunktionen fungerade inte...)

Det kan finnas flera anledningar till att användaren blir nedkopplade. Den egna datorn kanske sätts i vila vilket kan påverka nätverksanslutningen, vilket förstås innebär att FileMaker server tappar kontakten med klienten.

Det finns även en inställning på servern hur länge man skall få vara ansluten som "idle" och därefter blir man nedkopplad.

Kanske tom servern inte är en riktig server och går i vila den med?

Att hitta prefs-filer man inte vet vad de heter kan man generell göra genom att göra än ändring i preferenserna för ett program, sedan sortera de mappar i vilket man vanligen hittar prefs-filer på ändrad senast. När det gäller FileMaker server så finns det en egen mapp i (Din hårddisk) > Bibliotek > Filemaker Server och däri skall prefs-filen ligga. Eller så ligger de i Bibliotek > Preferences > Filemaker.

  • Medlem
  • Haparanda
  • 2009-12-02 20:02

FM Server körs på en Xserve. Ska dock kolla om det går att justera vila-tiden på klienten. Och i nästa steg jaga prefs-filer. Tack!

1
Bevaka tråden