Komplement till Time Capsule lanserad

Tråden skapades och har fått 5 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Stardom lanserar ett komplement till Time Capsule. Mer diskyta, samma format är receptet.

Safe Capsule innehåller två diskar som är speglade vilket är en klar fördel jämfört med Time Capsule verkligen dör när den dör.

Bredd och djup-måtten tycks vara i princip identiska med Time Capsule, men Safe Capsule är istället mer än dubbelt så hög som Time Capsule.

Priset är i skrivande stund okänt, och så också om produkten får någon distribution i sverige.

Läs mer här.

Senast redigerat 2009-12-01 12:39

Sweet - vill ha!

Fiffigt också att med den produkten så får man alltså en extra backup. Jag som förmodligen många andra använder ju min Time Capsule delvis som ett filarkiv, och det är ju utan backup.

Men...detta är ju inget alternativ till Time Capsule...Detta är en vanlig USB-hårddisk (med RAID). Time Capsule är ju en komplex hub; router, trådnätverk, dubbelt trådlöst nätverk, USB in, hårddisk, kontofuktion...etc...
Det enda speciella med denna disk är att den har ungefär samma form som Apples Time Capsule :-D. Den kan alltså användas TILLSAMMANS med Time Capsule som extradisk utan att det blir alltför fult (loggan tar man bort såklart - den ser ju för jävlig ut och är alldeles för stor).

Deras sajt funkar inte ens med Mac+Safari :-D. Dom har nog inte riktigt hajat det där med Apple än. :-D. Eventuella köpgruppen...liksom...och estetiken...etc...

Ursprungligen av Zimmerman:

Men...detta är ju inget alternativ till Time Capsule...D

Har ändrat från "alternativ" till "komplement" i rubriken.

/Mod

Ursprungligen av Zimmerman:

Deras sajt funkar inte ens med Mac+Safari :-D. Dom har nog inte riktigt hajat det där med Apple än. :-D. Eventuella köpgruppen...liksom...och estetiken...etc...

Sajten funkar inte speciellt bra i Windows heller. Händer inget när man klickar på bilderna i galleriet (under "Specifications"). Har provat både Firefox, Safari och Explorer (Windows Vista).

Ojdå, läste lite fel jag med. Den saknar precis som Zimmerman säger en massa grejer som finns i Time Capsule. Tex Airport mm. Det står faktiskt om man läser specifikationerna noga:

Citat:

Data Transfer
Depends on network speed when attached to the Time Capsule.
480Mbps when directly attached to the computer system.

Det är en USB-hårddisk med RAID 1 (spegling), vilket iofs är coolt. Den är inte åtkomlig över nätverket om den inte är just inkopplad i en Time Capsule eller Airport man redan har.

Kan komplettera tidigre info med att om man vill köpa den så står det på tillverkarens sida att i Sverige är det detta företag man skall kontakta:

swedeltaco

Men de är en grossist som bara säljer till ÅF, men det kan vara en bra start att börja där.

Det finns länkar till företag i Tyskland och Norge också.

Senast redigerat 2009-12-01 16:01

Deltaco i sin tur är inte en återförsäljare, men Dustin har väl merparten av Deltacos produkter.

1
Bevaka tråden