Går inte att skriva ut mer än 500 objekt

Tråden skapades och har fått 2 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Vi håller på att skriva ut väldigt många dokument från en Filemaker-databas.

Det visar sig att utskriftshanteraren inte tillåter fler än 500 objekt i listan, vilket också Apple-supporten har bekräftat.

Känns som en kvarleva från -85 eller så...

Går det att ändra denna begränsning nånstans?

Med dokument så menar du poster? I så fall, varför helt enkelt inte beräkna eller mäta ungefär hur många minuter det tar att skriva ut 100 stycken, och ställa in ditt manus för att skriva ut i omgångar om 50 med pauser som är ungefär så långa som det tar att skriva ut 100 stycken?

Vill man vara lite mera avancerad kan man även låta manuset kolla hur många objekt som ligger i "utskriftskorgen" och låta Filemaker skriva ut i en takt som gör att 500 inte överskrids. För det senare finns det flera metoder, men att få FileMaker att titta på innehållet i en viss mapp och räkna objekten däri går att göra med Applescript, terminalkommandon och plugins. Flera olika sätt alltså. I den mera avancerade lösningen så får man även lite marginal för papperskrångel och sådant.

Som Taz är inne på, så är det nog bättre att försöka lösa det här inne i Filemaker. Så vi flyttar tråden från "Operativsystem - Mac OS X" till "Mjukvara - Filemaker".

/Mod

1
Bevaka tråden