halvstartande macbook

Tråden skapades och har fått 6 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1
  • Medlem
  • Uddevalla
  • 2009-11-22 21:54

Grabbens macbook visar äpplet och symbolen under snurrar, sen händer ingenting!
Förrän den stänger av sig själv:(

Jag har provat apples tips:
Försök starta om datorn genom att trycka ner kontrolltangenten, kommandotangenten och strömbrytaren samtidigt och hålla dem nedtryckta under tre sekunder.
Återställa PRAM. När du har tryckt på strömknappen, håll ner tangenterna Kommando-Alternativ-P-R, tills startljudet har spelats upp åtminstone en gång utöver det inledande startljudet.
Återställ SMC för MacBook och MacBook Pro genom att koppla ur nätadaptern, ta ut batteriet och sedan hålla nere strömknappen i fem sekunder.

men inget hjälper, har någon något mer tips?

  • Medlem
  • 2009-11-22 22:47

10.5 eller 10.6? Kan du starta Apple Hardware Test? Är det den vanliga start-tonen, eller är det något annat ljud ur högtalarna?

  • Medlem
  • Uddevalla
  • 2009-11-22 23:12

snöleoparden, grabben har fått datorn i skolan och har inga skivor.
Den låter precis som den ska när den drar igång, men sen är det stopp, den bara tuggar&tuggar tills den stänger av sig igen..

  • Medlem
  • Stockholm
  • 2009-11-22 23:47

Sök här på 99 efter: "safe mode" och "single mode" utan ". Kommer du få massor med trådar.

  • Medlem
  • Stockholm
  • 2009-11-23 01:04

Det låter lite som trasig hårddisk. Ni skulle behöva en systemskiva. Genom att starta på den kan man t.ex. titta i Skivverktyg och se om hårddisken dyker upp och om inte så kan man konstatera trasig hårddisk. Tycks hårddisken synas och fungera bra i det läget kan man försöka installera om systemet och se om det hjälper - och om det hjälper var problemet antagligen bara mjukvarurelaterat.

Det är svårt att göra något alls utan att kunna starta datorn på något fungerande system. En sak man kan testa är dock att starta i single user mode och om det går köra kommandot fsck -fy, vilket motsvarar att köra Reparera skiva i Skivverktyg.

  • Medlem
  • Uddevalla
  • 2009-11-23 06:50

Tack för all hjälp, men inget funkar:-(
Grabben får ta med sig datorn till skolan och lämna in den idag.
Den går att starta i single user mode, men därifrån kommer jag ingenstans.
När jag startade den med kringla/v så kommer det efter en stund upp något med disk0s2: I/0 error.

  • Medlem
  • Stockholm
  • 2009-11-23 08:23

Låter definitivt som att hårddisken är trasig då.

1
Bevaka tråden