Hej alla! Jag har sökt omkring, men antingen söker jag på fel sätt eller också är det inte något som nån annan har problem med

I alla fall, saken är den att jag på min arbetsstation (Mac Pro med 10.5.8) har två utdelade network shares, varav en från en Win2003 server och en från en XPPro-burk. Dock så försvinner dessa från skrivbordet efter en tid (nej, jag har inte haft möjlighet att kolla hur lång tid, burken är alltid på jobbet vilket inte jag är). Jag misstänker att det är något som gör att de automatiskt dismountas, antingen efter en viss tids inaktivitet eller om nätverket på nåt sätt uppdateras så att Macen måste sparka bort dem.

Hursomhelst, det jag vill är att dessa mappar ALLTID finns tillgängliga MOUNTADE på mitt skrivbord. Jag har redan genvägar till mapparna (som då mountar upp dem), men det är inte det jag är ute efter. Jag vill hålla kvar dem, eller i alla fall mounta upp dem igen om de försvinner.

Finns det nåt trevligt program, applescript eller vad som helst egentligen som kan fixa detta? Rent funktionsmässigt är det ju rätt enkelt; kolla om mount A finns, annars mounta den. Samma för mount B och kanske fler om man så vill. Något slags timeout bör ju finnas givetvis, så det inte ligger och pollar konstant. Ej mountat? Försök mounta, kolla om det funkade, vänta 1 minut, prova igen, vänta 2 min, 3 min, 4 min upp till kanske ett försök varje kvart eller nåt.

Nån som har nån lösning?