Sökfunktion i extern hårddisk

Tråden skapades och har fått 1 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Hej!
Har nu länge försökt klura ut hur man söker i andra hårddiskar än den interna från ex. Finder. Men hur jag än söker så letar den bara i min interna hårddisk. Jag har en NAS som jag sparar undan allt då hårddisken i min Macbook Air är lite för liten för att spara allt i. Tyvärr klarar jag inte av att söka i min NAS (inte heller i andra externa hårddiskar). Någon som har tips eller hjälp?!

  • Medlem
  • Göteborg
  • 2009-11-16 20:50

Sökfunktionen Spotlight fungerar genom att göra ett index över innehållet på hårddisken. Men tyvärr indexerar inte Spotlight nätverksdiskar, annat än om de är anslutna via AFP på en annan mac.

Externa diskar (åtminstone macformaterade) ska den indexera, men det kan hända att du behöver sparka igång indexeringen igen. Ett sätt att göra det är att lägga hårddisken i listan över diskar/mappar som inte ska indexeras (Systeminställningar -> Spotlight -> Integritet) och sedan ta bort dom från listan igen. Obs, första indexeringen kan ta lång tid (du ser en blinkande svart prick i Spotlight-ikonen högst upp til höger i meny-raden)

Ett alternativ för en NAS kan vara att använda ett annat sökprogram, kanske EasyFind 4.5 software download - Mac OS X - VersionTracker (har inte testat)

1
Bevaka tråden