Bredbandet är trögt

Tråden skapades och har fått 16 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Det handlar om mitt bredband, har en i-mac från 06 som fungerat utmärkt till nu. Det tar evigheter att ladda en sida. Har adsl från telia, provat med bredbandskollen och har enligt den förväntad hastighet. felsökning via telia tyder också på att det fungerar. Kopplade bort min router och körde med modemet direkt, ingen skillnad.

Kan det vara virus? Vad göra i så fall? Os är tiger som jag hela tiden uppgraderat , safari som läsare.

Tacksam för svar och ber samtidigt om överseende med att varianter av denna tråd säkert redan finns.

Väldigt viktigt att du skriver en beskrivande rubrik så blir det lättare för folk att hitta och hjälpa. Ändrade från "Trög". /Mod

Kan tilläga att hastigheten tycks variera, från normal till att sidan inte vill laddas alls. När jag skulle uppdatera itunes häromkvällen varierade förväntad tid mellan 2 min och ett dygn. uppdateringen avbröts till sist.
Nu är bredbandet oanvändbart och det tycks ju vara ngt med datorn. Allt annat (program) fungerar.

Ursprungligen av Larsevert:

Kan tilläga att hastigheten tycks variera, från normal till att sidan inte vill laddas alls. När jag skulle uppdatera itunes häromkvällen varierade förväntad tid mellan 2 min och ett dygn. uppdateringen avbröts till sist.
Nu är bredbandet oanvändbart och det tycks ju vara ngt med datorn. Allt annat (program) fungerar.

Det kan vara mkt som ligger bakom, från DNS:er till Åska.

Har du ngn programvara i maskinen; Transmission?
Transmission är ju känt för att strula till det ibland; allt från Kernel Panics till att DEt snor all upptrafik (blir inget utrymme kvar för Paketkvittens och då går allt i sirap)

Ursprungligen av Larsevert:

...Har adsl från telia, provat med bredbandskollen och har enligt den förväntad hastighet...

Vilken hastighet pratar vi om?

Ursprungligen av Larsevert:

Kan det vara virus?

Nej.

Ursprungligen av Larsevert:

...Os är tiger som jag hela tiden uppgraderat , safari som läsare...

Har du provat en annan webbläsare?

Gäller problemet alla sidor du besöker, eller finns det någon "röd tråd" (t.ex sidor med mycket Flash)?

Transmission finns, men det är stängt.

Har 8mb och har inte någon annan läsare installerad och just nu kan jag nog inte hämta tex ff.

Det gäller nog alla sidor även om tex aftonbladet är helt hopplös. Besöker jag ett forum kan startsidan laddas på en sekund medan ett delforum tar flera minuter. Det är hela tiden olika, lamporna på modemet blinkar inte heller när det hänger sig.

Jag har försökt ändra inställningar, dns server, men det går inte. Det kommer upp en ruta att "inställningarna har ändrats av ett program" när jag klickar ok kommer den tillbaka och jag måste tvångsavsluta systeminställningar.( inloggad som admin)
Har ett minne av att jag såg texten när jag installerade netgear, men kan ej hitta det programmet för att avinstallera.
Ja, någon med lite goda råd? Bredbandet funkar i huset iaf, tonåringen som kör xp kan surfa.

i aktivitets hanteraren(det är väl så den heter på den svenska installationen?) - kan du kolla nätverks aktivteten där? se vilka nivåer det handlar om.

Om du har en konstant ström av data utgående/ingående när du inte gör något så kanske det är värt att undersöka det.

DNS changer gör väl att man kommer fel? Att om man vill till GP.se så kommer man till BiggusDickus.com ungefär? Men det är ju klart en sak man får kolla upp.

Och att alla DNS frågor skickas via helt andra DNS:er... kan ju göra att det går långsamt...

Ursprungligen av lilledanne:

Och att alla DNS frågor skickas via helt andra DNS:er... kan ju göra att det går långsamt...

Helt rätt min vän....

Har haft motsvarande strul under ett par månader. Nu står det ju inte att du kör trådlöst men hos mig är det iaf trångt bland frekvenserna nu när alla runt om har trådlösa nätverk installerade (och förmodligen också kör n-nätverk med dubbla band aktiverade. Fick endast igång det efter att ha sökt igenom alla kanaler manuellt, endast en fungerade tillfredsställande och dessutom var jag tvungen att slå på störningskompensation i routern.

I mitt fall förlänger jag nätverket åt olika håll (Extreme basstation och Express för att förlänga) och denna set-up verkar göra det ännu känsligare.

Jag har liknande problem med min macbook. Kör med OSX 10.5.8 och safari 4.

Safari känns oerhört segt, och enligt bredbandskollen har jag en ner-hastighet av ca: 0.8Mbit/s. När jag pratar med Telias support hittar de inga fel på linan (8Mbit/s) och det konstiga är att transmission ångar på med förväntad hastighet...

Jag har ingen aning om vad som ligger bakom. Har någon haft liknande problem?

Ursprungligen av mr_sundstrom:

Jag har liknande problem med min macbook. Kör med OSX 10.5.8 och safari 4.

Safari känns oerhört segt, och enligt bredbandskollen har jag en ner-hastighet av ca: 0.8Mbit/s. När jag pratar med Telias support hittar de inga fel på linan (8Mbit/s) och det konstiga är att transmission ångar på med förväntad hastighet...

Jag har ingen aning om vad som ligger bakom. Har någon haft liknande problem?

Det är två saker som KAN ställa till problem.

Upstream tar utrymmet strax slut för ACK-paketen.
Enklet uttryckt är det så att varje gång du får ett TCP/IP-paket NER så skickar din dator ett "Javisst" (ACK=Acknowledge). Vid full nedladdning råkar din uppkoppling ut för total kvävning.

Det andra är att det är just Transmission som kväver det hela.
Alltför frikostigt med Connections så går det hela i stå.

10 samtidiga nedladdningar, 40 connections på varje = 400 portar som skall öppnas i brandväggen = så mkt protokoll som skall hanteras att datorn kväver sig på att bara hålla reda på portar etc.

Prova ställ ner Transmission till kanske 10/5, ställ in Maximum upload till 0,5 (av dina 0,8). Då bromsar du innan du får kvävning på upp-linan

  • Medlem
  • Jönköping
  • 2009-12-07 17:53

MacBook Pro, Airport Express, Safari och Firefox.

Även jag har motsvarande problem.

Tycker mig inte finna någon skillnad på om Transmission är igång eller inte.

Är som att Airport Expressen tröttnar efter någon vecka och börjar sega ner sig rejält - så tillslut blir man ordentligt förbannad att det ska ta allt mellan 10 långa sekunder till tolv Alt+R för att få en liten liten glimt av dn.se.
Så resettar man Airporten, då glider allt på fint igen, i max någon vecka...

Och så går det dessutom i perioder, kan vara fint en förmiddag, sedan förjävligt i någon timma, sedan flyter det på fint igen.

är det firefox 3.5.5. som är problemet?

När jag använder vissa sidor på firefox så zaggar det. Blir en fördröjning.

Jag har 10.5.8 - kan man nedgradera firefox? Och i så fall var hittar jag det?

ylva

1
Bevaka tråden