MBP - åkte i golvet - lagningsråd

Tråden skapades och har fått 1 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Så hände det roliga - min kära knappt 1 år gamla MBP 2,53 åkte i golvet från nästan 2 meters höjd (från ett biltak - fråga inte hur). Ni vill dock inte höra hur det låter kan jag försäkra er om

Tog hela smällen med nedre kanten; glas ovan displayen gick sönder. Nedre vänstra hörnet är helt intryck (går att låsa skärmen, samt batterilocket)

Datorn går igång men uppförs sig lite underligt...vet inte exakt vilka skador den fått. höljer är ju relativt intakt men man vet ju inte vad som kan ha gått sönder i smällen.

Fråga;

hur skulle ni lösa det hela? Kan man laga genom att byta chassi + skärm och behålla innnehålelt eller hur gör dem?
Är det bättre att lägga till några tusenlappar och köpa senaste modellen efter försäkrings ersättning? När får man en ny och hur lång tid tar det att normallt komma till lagning och fix?

Någon som har erfarenheter av lagning och kan rekommendera ett bra ställe i Stockholm?

mvh /D

Hoppas försäkringen gäller. Tror att det är en helt ny maskin som gäller - skulle aldrig lita på den som produktionsmaskin efter en sån smäll trots kanske lyckad reparation*. Självklart får du stå för ev självrisk och värdeminskning.

Hårddisken kan mycket väl ha klarat sig. I värsta fall får du skruva in den i ett externt kabinett. Batteriet borde också vara OK - om du får behålla det för försäkringsbolaget.

*Skulle knappast tro att någon serviceverkstad vill in och gräva i maskinen om den fått en sån stjärnsmäll - i princip vad som helst kan ha skadats och ge upphov till problem förr eller senare.

1
Bevaka tråden