Varm Mac Mini Early 2009

Tråden skapades och har fått 5 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Hej,

jag några frågor om en varm Mac Mini Early 2009: Intel Core 2 Duo @ 2 GHz, 3 GB RAM, 320 GB HDD @ 7200 rpm (Western Digital Scorpio Black):

Vid användning av t.ex. HandBrake går temperaturen efter ca 20 min upp till 87 °C. Det går utan vidare att komma upp i 95 °C. Vad jag sett tidigare i dessa forum verkar det som att temperaturen inte skall upp i mer än ca 80 °C.
Min frågor är alltså:
*Ska datorn klara av hög processorbelastning över denna tid och ändå kunna ventilera ut värmen med dessa specifikationer? Enda skillnaden mot originalspec. är ju spinnhastigheten på HDD.
*Om ja, är det värt att reklamera datorn till Apple (har bytt HDD själv)?
*Hur snabbt ska kylfläkten kunna spinna? Min verkar bara orka upp i ca 1500 rpm.
*Är det värt att försöka byta ut kylpastan mellan processorn och kylelementet? Det verkar ju iof på bilden nedan som att kylelementet också blir väldigt varmt och då verkar ju värmeledningen bra mellan dem.
*Kommer problemet att åtgärdas om jag byter till en långsammare HDD?

Tack på förhand för hjälpen.

Hälsningar,
Björn Brian

Är det riktigt bra ventilation runt datorn? Du skulle kunna leka med extrema goda förhållanden genom att sätta en bordsfläkt som blåser på datorn, och att boota från en extern HD istället för den interna.

  • Medlem
  • Halmstad
  • 2009-10-27 09:36

Så länge du inte får några speciella problem, kör på som vanligt. Ser bara till att det är god ventilation runt omkring. Köp eventuellt till AppleCare om du vill vara på säkra sidan om något pajjar.

Tack så mkt för svaren!

Datorn står ensam på skrivbordet - bra ventilation. Har ingen annan extern HD än den för TM tyvärr, så jag kan inte boota från en extern disk. Tror det blir till att köpa AppleCare och ser till att backa upp den interna disken. Återkommer om jag gör mer försök

Laddade hem Fan Control som det sades i ett relaterat forum Funkar riktigt bra!

  • Medlem
  • Uppsala
  • 2009-10-28 10:54

Hårddisk med 7200 rpm ökar värme inne i dator.
Med lägre varvtal blir det lite bättre.

Din fläkt kan säkert snurra dubbel så snabb som 3.000 varv, kör FAN control.

Bäst är ta en SSD hårddisk

1
Bevaka tråden