• Medlem
  • Eskilstuna
  • 2009-10-11 09:32

Pressmeddelande

Posted by Admin-Linda in Media on September 26th, 2009


Klockan 15.00 idag, lördag, blåstes 24 Hour Sörmland av. Följande webbtjänster var då genomförda och låg färdiga i betaversion eller färdig tjänst. Samtliga utvecklades under 24 timmar och finns publikt tillgängliga på webben från och med onsdag den 25 september.
- Vi är mycket nöjda med eventets utfall och de idéer som kommit fram och genomförts av ambitiösa och glada deltagare, säger Stina Adolfson Kiviaho, Munktell Science Park och Jenny Höglund på Företagslabbet, som är två av arrangörerna.
Tankbar - Mood Equalizer
Prenumerera på humörpeppande eller humörsänkande sms, som också kan delas via Facebook och på andra platser.
HMS Beagle - Greenbeagle
Ett spel som uppmuntrar till aktiviteter som är bra för miljön, se miljöfaror och skräp i din närmiljö och gör något åt det eller meddela ansvarig.
Surikat - Spelet Surikat
Skrapa och gissa vilket djur, bli poängsatt för hur snabb du är - ett spel som ska ersätta patiens och spindelharpan som tidsfördriv.
Team Marie - Städogram.se
Förmedling av hushållsnära tjänster, där man kan beställa tjänst direkt eller köpa presentkort åt någon annan.
Team Shopping - Vem handlar.se
En digital shoppinglista via mobil, som kan uppdateras via både mobil och dator, både för kom-ihåg och tips från användare, t ex familjemedlem som märker att något saknas hemma.
Team X-Com/Room 404 - Bästavädret.se
En jämförelse mellan städer eller platser beräknat på parametrar från väderprognoser - vilken plats har det väder du vill ha under din planerade resperiod?
Team Koda - Outfit
Tjänsten att lägga ut ett foto av sig själv och få inspiration om hur man ska klä sig genom att digitalt prova kläder och låta andra användare ranka eller ge tips.
Team bywebb deltog också, och rapporterar att de är nöjda med att ha suttit så koncentrerat och arbeta med sin ambitiösa idé som är en plattform för information som behövs i svensk landsbygd, men som inte är färdig.
Här hittar du bilder och pressbilder från 24 Hour Sörmland.
Film (direktsänt från lagens resultat) viaBambuser.
Presentation av de färdiga webbtjänsterna
Onsdag 30/9 klockan 16.00 på Munktell Science Park presenterar deltagarna de färdiga sajterna som då publiceras offentligt. Från denna stund kan allmänheten rösta om vilken sajt de gillar bäst. Välkommen att närvara!

Rösta 24 Hour Sörmland