Hemstudio med Mac OS9

Tråden skapades och har fått 2 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1
  • Medlem
  • Karlskoga
  • 2009-09-18 09:19

En kraftigt begränsad budget, brist på datorer samt lämplig lokal, gör att jag vill sparka igång min gamla beiga G3:a för att använda den som hemmastudio.

Jag har en nyare och bättre Mac ståendes i vardagsrummet, men då den (bl.a) också tjänstgör som familjens stereo för närvarande, vill jag kunna spela in annorstädes.

Jag har gjort i ordning garaget för att kunna använda det som "studio" men det är, bland en mängd negativa attribut, inte särskilt inbrotts-säkert och därför vill jag inte ställa dit det finaste jag har. Därav kommer min goa gamla beiga in i bilden.

Det mesta är klart i min halvkassa studio. Hårdvarumässigt vill säga.

Jag saknar bra, enkla och lämpliga program för att kunna spela in i "classicmiljö". Jag vill kunna spela in flera spår på samma gång (eller ett i taget). Oftast aukustiska instrument men ibland sång och elgitarr/elbas. Jag vill sedan kunna ta med mig varje enskilt spår för att redigera och mixa dem i de mer avancerade program jag har i vardagsrummet, så att säga.

Tacksam för tips, hjälp och ideer från alla er kloka Mac-användare där ute.
/Tobias

Min studio var OS9-baserad förut, men den var inte toppen. Jag använde SoundEdit16 för att spela in, samt (för att få medhörning) ett mindre inspelningsprogram som jag gjort själv. Men jag kunde bara spela in ett spår i taget (eller snarare två, dvs stereo).

Det finns förstås bättre men det var vad jag hade. Och det var sådär. Men det värsta var nog att de gamla burkarna inte riktigt orkade med, så det blev en del tidsförskjutningar i medhörningen och långa väntetider. Just väntetider var det värsta med SoundEdit16. Redigeringen är mycket detaljerad, vilket är bra när det är det man vill ha.

Med jämna mellanrum dyker det upp folk som kastar halvgamla G4-or efter en här på forumet. "Hämta innan det åker på tippen". Låter mycket roligare än en gammal beige G3. Ha den till att spela gamla spel...

Typ http://www.99.se/power-macintosh-mac-pro/258446-efterfragan-pa-anvaendning-foer-gamla-pm-g3-g4.html, http://www.99.se/mac-saeljes/237505-3st-powermac-g4.html och http://www.99.se/mac-saeljes/251796-gamla-burkar-bortskaenkes-bytes.html

1
Bevaka tråden