Exportera inspelade TV-program med automator?

Tråden skapades och har fått 3 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1
  • Medlem
  • Stockholm
  • 2009-09-14 18:58

Jag skulle vilja automatisera så att alla inspelade tv-program (från EyeTV) exprteras i Quicktime till iPhone-format och sedan läggs till i iTunes med automatik. Går det att göra med automator? Någon som vet?

/iMW

Det är ganska lätt att kolla. Starta automator och se om någon av de tillgängliga åtgärderna verkar göra det du vill. Om inte så får du göra det med Applescript istället. Applescript finns det stöd för i långt fler program och man kan göra mycket mera.

  • Medlem
  • Stockholm
  • 2009-09-15 20:44

@Taz_1999: Tack för ditt svar!! Jag är återvändare från PC-världen och inte helt up-to-date med macens möjligheter men automator verkar vara ett bra verktyg. Apple Script känns också lite lockande om det inte är för svårt... Har du något tips på något att läsa som introduktion till Apple Script?

Sök på Automator och Applescript här, så hittar du ett par intro-trådar jag skrivit, det finns massor med trådar med exempel på Applescript.

Här är de intro-trådarna:
Aldrig provat automator? - Här är ett exempel och en introduktion
http://www.99.se/apple-programvara/243321-aldrig-provat-automator-haer-aer-ett-exempel-introduktion.html

Applescript för att processa bilder till bestämda bredder (för tex bloggar, tryck mm)
http://www.99.se/grafisk-produktion/247686-applescript-foer-att-processa-bilder-till-bestaemda-bredder-foer-tex-bloggar-tryck-mm.html

1
Bevaka tråden