Duger en Mac mini som Filemaker Server?

Tråden skapades och har fått 4 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Har FM server på en G5:a som har snurrat i fyra år funderar på om det är dags att byta. Vad ska man satsa på, funkar det med en Mini.
Förutom FM-server så snurrar StepOne på samma maskin i en integrerad lösning.

Det beror på vilken version av FileMaker server du ska köra, hur många användare, IWP?, PHP? ODBC?, Version av OS, Antalet regsiter/databaser, storleken på databaserna tillsammans.

Idag kör vi FM 8.5 server men har nian ligger oinstallerad. Det är 12 databaser på sammanlagt över 400 MB- Vi har idag 15 användare. Inga IWP,PHP eller ODBC.
Idag rullar systemet på OS 10.3.9. I en ny maskin borde det bli en snöig leopard.

Jag skulle rekomendera en större maskin än en Mini. Främst för att kunna köra två speglade diskar. Det blir snabbar och säkrare. Ju snabbare diskar ju bättre är det.
Det är svårt att kanske hitta en Mac som FileMaker server. Mac mini billig, iMac som server - nja kanske inte, MacPro - $$$. Men du kan alltid testa med en mini. Om det inte fungerar så har du en maksin att ta hem

Man kan ju alltid ha speglade diskar externt. Finns bra produkter för spegling av diskar i kabinett, dels produkter som ReadyNAS Duo - NETGEAR.se eller SSI-Products.

Men det kan nog vara värt att kontakta Filemaker eller leta på nätet för att få reda på prestandakrav för vilken mängd data och trafik du har.

1
Bevaka tråden