Skillnad på GarageBand och Logic Studio? Logic Studio för lekman?

Tråden skapades och har fått 1 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Såg på apples sida om Logic Studio. Hur mycket skiljer sig Logic Studio från GarageBand? Är Logic Studio svårt att lära sig om man inte så sådär musikalsik av sig, dvs kan inte ackord och spela instrument utan bara vill skapa och mixa musik genom att prova sig fram? GarageBand och Logic Studio verkar rätt snarlika i utseendet.

  • Medlem
  • Göteborg
  • 2009-08-20 09:10

Garageband och Logic bygger på samma ljudmotorer, den största skillnaden är att Garageband har ett mer simpelt gränssnitt och gör mkt för dig och att Logic tillåter dig att göra mer avancerade saker.

Om man är nybörjare kanske man inte använder alla Logics funktioner, eller ens har intresse av att göra en del avancerade saker och då kan Logic snarare hämma arbetstempot, då Garageband gör mkt "bakom kulisserna" åt dig automatiskt för att få det att låta bra.

Om du börjar med ett projekt i Garageband kan du alltid flytta över det till Logic genom att bara öppna det i Logic senare.

Jag började dock med Logic direkt och det var inte direkt svårt men en inlärningskurva på ett nån dag eller två för att få hum om hur man gör de vanligaste operationerna. Men då hade jag lite hum om andra inspelningsprogram innan.

1
Bevaka tråden