Hej,

Har ett litet dilemma här, har sökt men lite osäkert om jag förstått det hela rätt.

Som det är idag har jag en airport express uppkopplad till mitt 100 mbits fiber. Alla datorer som ansluter till nätverket är trådlösa och inga problem där.

Nu har jag dock en macbook pro late 2006 med defekt skärm och airportkort att handskas med. Perfekt server + mediastation!

Problem 1 Internet.
Från min bredbandsleverantör bredband2 får jag 2 ip-adresser. Min tanke är då att jag köper en switch som jag kopplar en kabel till min airport express och en till macbook pro servern.

Men kommer dessa att vara på samma närverk? Om jag delar ut hårddiskar från macbook pro kommer dessa att synas på mina enheter som är inkopplade via airport express? Jag vill att mina macbooks ska kunna köra Time machine mot denna severn. Kommer detta att fungera?

Hur kommer säkerheten vara på denna server som har ett publikt IP? Det enda jag har tänkt att göra är väl egentligen dela ut hårddiskar till min airport express och använda den som privat filserver. Främst fjärrstyra Transmission.

Problem 2 Overscan
Kopplar in macbook pro servern i min TV via dvi --> HDMI. Men TVn är 16:9 och ur datorn kommer 16:10 --> Överkant och underkant inte syns. Har försökt med diverse program och annat men får inte till någonting, någon som har en lösning?

Det blir lite fel forum på problem 2 men jag får starta en ny tråd annars. Det är egentligen Problem 1 som är mest relevant!

Tacksam för svar

../Rikard