bäst setup för Logic? fw+ eSata eller bara Fw?

Tråden skapades och har fått 2 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Tjenixen, tänkte skaffa ny hårddisk och är lite osäker på vad som är bäst i praktiken.

Har fireface400 fw-400 ljudkort + macbook pro.

Alternativ 1. firewire disk, smidigt och bra, bara att seriekoppla med ljudkortet.. men blir det för mycket belastning på fw-bussen?

Alternativ 2. eSata via expresscard/34, lite bökigare och dyrare. Borde rent teoretiskt ge bättre prestanda, men blir det bättre i praktiken?

Funderar på att skaffa en hårdisk med både sata o fw, så man kan prova..Vad är bästa valet för detta? jag kan se Lacie d2 och WD mybook som alternativ. Några andra tips?

mvh Claes

eSata är troligtvis den lösningen som kommer att ge dig bästa prestanda. Synd att inte Apple fattat att eSata är har för att stanna.

Japp, håller med. eSATA är i praktiken lika snabbt som internt SATA II, dvs hastigheter runt 100 Mb/s i praktiken ( gränssnittet har 3Gbit/s ungefär 300Mb/s ) och upp till 250 Mb med en SSD i ett eSATA chassi. Fw400 är oerhört långsamt där har du en teoretisk maxgräns på runt 40 Mb/s ( 400Mbit/s) och i praktiken förstås ännu lägre så en eSATA är upp till 3 gånger snabbare och stabilare är kanon till bärbart om man har den lyxen. Har kört eSATA till en stationär ett par år och det fungerar klockrent.
Du behöver inte testa vilket som är bäst utan eSATA viner alltid med minst dubbla hastigheten. Fw800 är ju mer likt eSATA men fortfarande långsammare.

1
Bevaka tråden