Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Firefox, vilken är den officiella hemsidan?

Tråden skapades och har fått 5 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1
  • Medlem
  • Stockholm
  • 2009-07-18 11:45

Tankade ner Firefox nyligen och blev lite fundersam över vilken sida som är den officiella sidan. Efter att ha Googlat "Firefox" fick jag upp denna sidan:

Firefox 1.5
"http://www.mozilla.se/firefox.shtml"

På den sidan som ser ut som stryk, ligger version 1.5.0.1 som senaste, och dessutom till PPC. Jag ladda ner den i all hast utan att kolla närmare men blev snabbt lite misstänksam.

Efter att ha sökt "Firefox latest version" kom jag till denna sidan:

Webbläsaren Firefox på svenska | Snabbare, säkrare och anpassningsbar
"http://sv-se.www.mozilla.com/sv-SE/"

Där ligger version 3.5 som senaste och sidan ser mer officiell ut dessutom. Vad göra, bör man oroa sig eller?

Den officiella hemsidan når du genom något mycket avancerat. Skriv http://www.firefox.com/ i adressfältet i din webbläsare så studsas du automatiskt vidare till den svenska senaste versionen. Detta behöver du inte googla efter. (Allting hittar man inte via google, jag vet att det låter som något man säger när man tar droger och är påtänd som en julgran, men det är faktiskt sant).

Ett annat bra tips som alltid är svaret på "var hittar jag webbsidan för det programmet", "vilken version av det programmet är senaste" och "vilka program finns det som gör det och det" är denna webbsida: http://www.versiontracker.com/

  • Medlem
  • Stockholm
  • 2009-07-18 12:21

Tänkte väl mest att google skulle ge den officiella sidan. Har inte brytt mig om firefox, men tänkte att jag skulle kolla in den för någon dag sedan. Men är det någon som känner till om mozilla har .se adressen också? Kan även vara värdefullt att ha en diskusion om saken eller hur.

  • Medlem
  • Uppsala
  • 2009-07-18 17:04
Ursprungligen av Fred!:

Tänkte väl mest att google skulle ge den officiella sidan. Har inte brytt mig om firefox, men tänkte att jag skulle kolla in den för någon dag sedan. Men är det någon som känner till om mozilla har .se adressen också? Kan även vara värdefullt att ha en diskusion om saken eller hur.

Mozilla.se pysslar med översättningen av Firefox och andra Mozilla-programvaror. Hemsidan är föråldrad, istället sker arbetet av entusiaster i epostlistan. De översatta programvarorna ligger på mozilla.com som är den officiella Mozillahemsidan.

Det är mozilla.com som är den officiells sidan. Ladda inte ner Fx från någon annan sida än den eller någon av de officiella speglarna om du vil vara säker på att få en version som ingen mixtrat med.

Mozilla, i likhet med många andra Open source projekt har ett gäng med översättare som registrerar en lokal site (Mozilla 1.7-serien ) för att kordinera jobbet med översättningen. För Open source CMS'et Joomla finns tex Svensk Joomla! som finns av samma skäl. En del sådana projekt överlever tiden, andra läggs ner, en del förändras för att man börjar jobba på nya sätt. Det betyder inte att siten man en gång startade raderas, den lever kvar på internet och hittas av sökmotorer osv. Det är förmodligen inget fuffens på gång här.

1
Bevaka tråden