Autogenerera kod med filnamn och taggar

Tråden skapades och har fått 6 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1
  • Medlem
  • 2009-07-11 15:04

Hej!

Har precis hittat kod som genererar ett grymt snyggt bildgalleri för webben. (http://http://www.cssplay.co.uk/...) och vill få in bilder från vårt gamla bildarkiv där.

Vi har en hel drös med bilder som ligger på FTP-server som jag vill få in i detta nya program.

Kan jag få lite hjälp med ett script som genererar en textfil med:

<li><a class="set" href="#Trees">Trees</a>
	
		<ul>
			<li><a href="#tree1"><img src="http://www.cssplay.co.uk/menu/lbox/tree1.jpg" alt="" title="" /></a></li>
			<li><a href="#tree1"><img src="mapp/fil1.jpg" alt="" title="" /></a></li>
			<li><a href="#tree1"><img src="mapp/fil2.jpg" alt="" title="" /></a></li>
			<li><a href="#tree1"><img src="mapp/fil3.jpg" alt="" title="" /></a></li>			
		</ul>
	
	</li>

Då blir det enkelt att sedan klistra in detta på rätt plats för att enkelt lägga till bilder. Jag kan såklart ladda hem bilderna innan detta görs. Det som jag tänkte skall automatiseras är egentligen att läsa in filnamnet och lägga till all övrig text som då är statisk, även sökväg.

(Har tidigare använt coppermine, men tycker inte det är speciellt smidigt. Tar även tacksamt emot förslag på andra användbara kod eller galleritips!)

Mvh, Henrik

Du vill att någon skall skriva Applescript kod åt dig som läser tex innehållet i en mapp som användaren pekar på, läser av filnamnen, sedan skapar snuttar i HTML och tex klistrar in det i Textredigeraren? Du vill alltså inte lära dig skriva det scriptet själv?

Du får nog vara lite tydligare i din fråga också. Var skall filnamn och sökväg in? Jag ser flera möjliga ställen ovan. Är fyra stycken <li> en bild, eller vad?

  • Medlem
  • 2009-07-12 13:55

Det stämmer! Jag vill inte lära mig att programmera. Det tar förmodligen lika lång tid som att mata in allt för hand, vilket ju inte direkt var tanken.

Filnamn och sökväg ska in där det står "/mapp/filX.jpg" i koden, och sökvägen skall vara /album + eventuell undermapp. Varje <li> är en bild, men det kunde du nog räkna ut.

Vet inte om det går att lösa på ett så enkelt sätt att någon vill/orkar hjälpa till, men alla lovordar ju applescript just för att det ska kunna göra såna här repititiva saker så galant..

Ska ge Automator ett försök också, och se om jag kan åstadkomma något där kanske.

Mvh, Henrik

Automator är inte rätta verktyget för ditt problem. Jag menar att det är ungefär lika användbart i det här sammanhanget som att försöka redigera video-klippen från semestern i Word, eller styra flygplan från ekonomiklass med Excel.

Tyvärr har jag inte tid att skriva ett Apple-script för att lösa ditt problem som jag inte ser är riktigt väl förklarat ännu. Vad är album och undermapp för något? Att du ser filstrukturen på din dator och skriver ett foruminlägg om att den finns, betyder inte att vi andra SER den.

Hur filstrukturen ser ut är förstås mycket viktigt för att skriva ett script och berättar du inte förutsättningarna ordentligt så kommer alla som försöker hjälpa till att göra fel, och slösar därmed bort sin tid.

Nu skall jag leta efter en tråd...

Jag antar att man skulle kunna utgå från detta script och ta bort snuttarna som handlar om att skala om bilderna och sedan sätta ihop HTML-koden istället. Inte så stora ändringar att göra alltså. Trevligt användargränssnitt också. Du markerar i Finder de bilder du vill ha HTML-koden för, sedan drar du dessa och släpper dem på en ikon i fönstret du har öppet. När det är klart är det bara att klistra in.

Om nu någon annan vill ha något att utgå ifrån alltså...

http://www.99.se/grafisk-produktion/247686-applescript-foer-att-processa-bilder-till-bestaemda-bredder-foer-tex-bloggar-tryck-mm.html

  • Medlem
  • 2009-07-12 15:10

Jag tycker du överdriver i ditt påstående hur helfel automator skulle vara att använda. Hittade t.ex. "TextEdit Automator Action Pack for Leopard 3.0" som bland annat kan kombinera textsträngar och skriva text till dokument, vilket ju är precis vad jag vill. MÅStE gå!

Ska ge det ett försök när jag kommer hem.

Good luck with that.

1
Bevaka tråden