Ladda ned fil utanför site-rooten, php såklart

Tråden skapades och har fått 1 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Har gjort ett liten rekursiv funktion som slänger in rubbet från valfri mapp och eventuella undermappar på min machårddisk och lagrar i mysql-tabeller. De aktuella mapparna ligger utanför site-rooten (samma nivå som site-mappen, tex Documents, Movies, Music etc) Nu är frågan - hur gör jag det möjligt att ladda ned dessa filer via en webbläsare? Vill inte behöva skapa en funktion som först kopierar över den aktuella filen till webbroten eller liknande. Inte så smidigt om det är stora filer.

Sökvägen till den aktuella filen kan se ut så här i relation till site-rooten.

../../Documents/testmapp/blaj.doc

doh, fixat. Hittade liten snutt på hotscripts.com

header ("Pragma: no-cache");
header ("Expires: 0");
header ("Cache-Control: no-cache, no-store, must-revalidate, post-check=0, pre-check=0");
Header("Content-type: application/octect-stream");

Header("Content-Disposition: attachment; filename=$completePath");
		header("Content-Length: ".filesize($completePath));
		$fp=fopen($completePath,"rb");
		while (!feof($fp)) print fread($fp,10000);
		fclose($fp);
		exit();

…för den intresserade

1
Bevaka tråden