Min MB har sämre WiFi än iPhone?

Tråden skapades och har fått 2 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1
  • Medlem
  • 2009-07-08 20:55

Rubriken säger väl en del, men för att ge hela bilden:

Jag köpte en MB Unibody 13,3" i april i år (drygt 1 månad innan de släppte nya...) och är helnöjd med min första mac. Har ägt en iPhone sedan mars förra året och det är förmodligen det bästa köpet jag gjort.

Nåja, till problemet.

Här i radhuset har vi bredband från Glocalnet som förvisso fungerar alldeles prima, med allt förutom min MB. Vi använder deras "egna" (det är en Thomson) trådlösa modem/router och den fungerar väl okej. Lite svajig mottagning men överlag okej.

Modemet/routern står sjukt jävla dåligt till i huset pga mindre klyftig kabeldragning, men eftersom de ända sakerna jag kör på wifi är min iPhone och min Apple TV och de fungerar klockrent så har jag inte orkat flytta på den.

MEN min MB lirar inte alls med routern. ATVn står gömd i en TV-bänk långt bort ifrån routern men den har full mottagning. Samma sak med min iPhone, den har mottagning överallt i huset, men MBn är otroligt svajig.

Vari ligger felet tror ni? Jag har provat med massa konfigurationer av routern, WPA, WEP, okrypterat osv osv.

  • Medlem
  • Hillared
  • 2009-07-09 09:04

En tanke är att kolla vilken kanal som routern sänder WLAN på, vanligen brukar vara 11. Kan vara en idé att prova att ändra till något annat (alt till 11 om den redan idag står på något annat).
Om routern stödjer flera standarder (g/n) kan vet vara värt att prova att sätta den till att använda endast en standard istället för att försöka köra över flera.

En reflektion gällande mottagningen; far min har ADSL via Telia och fick en Zyxel-router/WLAN på köpet. Mottagningen var sådär, även i rum brevid där routern står (detta i ett trähus ute på landet, så ingen betong mm som störde).
Då den la av under firmwareuppgradering så köpte jag en NetGear (WGR614om jag inte missminner) till honom istället. Och nu kan man sitta i köket (stort sett andra sidan av huset mot routern) och ändå ha full mottagning, t.o.m källaren är helt OK att sitta och surfa i via WLAN. Så det känns som att bara byta hårdvaran (routern) var ett rejält uppköp.

  • Medlem
  • 2009-07-09 11:16

OK, ska prova att byta kanal. Men tycker det fortfarande är märkligt att både min Iphone och ATV har märkbart mkt bättre mottagning trots sämre placeringar.

Har f.ö. en WGR614 liggandes hemma, kanske ska prova att koppla från det förvisso trådlösa modemet/routern till den WGR614 då... Bökigt. Varför fungerar bara inte saker?

1
Bevaka tråden