Kommentarer om kinesiska iPhone-kopian på evertiq.se

Tråden skapades och har fått 1 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1
  • Medlem
  • 2009-07-07 11:29

Evertiq.se har publicerat nyheten om den "välgjorda" kinesiska kopian av iPhone 3G.
En person har lagt in kommentarer om DRM och iTunes. Den första kommentaren har jag besvarat (undertecknad med DoZ) men jag förstår inte vad han pratar om i den andra kommentaren.

Någon som vet vad han pratar om?
Svara gärna på hans kommentarer.

Nyhetsinlägget hittar ni här --> http://www.evertiq.se/news/18387#comment

Den som har lagt kommentaren verkar ju lite förvirrad. Men annars så kan jag ju meddela att det fram till för två veckor sen i alla fall, inte finns någon iPhonekopia med 3G. Däremot "heter" de iPhone 3G .D.

Det finn inte heller någon kopia som har ett Apple-system. Samtliga är egensnickrade lösningar eller Win Mobile. På nätet kan man även hitta någon telefon som sägs ha Android, men har det inte bekräftat.

Alltså: samtliga kopior fram till idag har bara GSM, har inte mer än 230x340 i upplösning (kanske med något undantag), är sega som attan, klarar inte synkning med iTunes eller spela AAC, H264 etc. Inte heller Wifi mer än något enstaka undantag som lanserades i maj eller juni.

Dock så har de ofta radio, USB-anslutning, ibland dubbla kortplatser (men alltså inget mer än GSM) och löstagbart batteri. Det klena inbyggda minnet kan utökas med billiga SD-kort e.dyl.

De vettigaste kopiorna med WiFi och högre skärmupplösning ligger runt 150-180 USD om man köper i bulk (minst fem). Bättre att köpa en begagnad iPhone 2G...

Här är lite info om en av de (förmodat) bättre kopiorna:
http://forums.intomobile.com/china-mobile/51253-c-009-smart-iphone-clone-wi-fi-www-dragonkicks-com.html
Top 10 clones:
http://gadgetophilia.com/top-10-iphone-clone/

1
Bevaka tråden