Söker enkelt CMS

Tråden skapades och har fått 7 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Jag söker ett Content Management System (innehållshanteringssystem) för webbsidor som fungerar ungefär såhär:

Jag har en statisk html-sida med innehåll i form av text. Jag vill kunna klicka på en länk (t.ex. "edit") så förvandlas texten till ett redigerbart fält (<textarea> ) där jag kan ändra den hur jag vill och sedan trycka på spara. Helst ska allt ske med AJAX, alltså utan att sidan behöver laddas om.

Det vore förstås trevligt om man kunde redigera andra saker än text, t.ex. lägga in bilder, länkar etc. Och så föredrar jag att hålla mig till Javascript, PHP och MySQL:)

Tacksam för alla tips!

  • Medlem
  • Kalmar
  • 2009-06-30 23:30

webbfeber tipsar om detta idag
http://webb.feber.se/art/160188/enkla_cms/

Tack, det var därför jag fick idén:) Men ingen av dem gör det jag beskriver tyvärr...

Vi har diskuterat CMS ganska mycket här på 99 tidigare. Vanligen så nämner vi denna webbsida i vilken du kan testa både frontend och backend (admin-sidan) av ett antal Open Source CMS.

http://php.opensourcecms.com/

Hela siten installeras om varannan timme, så alla ändringar som görs förvinner då. Det finns en räknare på sidan för omstarterna.

Kan berätta att Joomla som jag jobbar med inte har den funktionen du efterlyser. Den har en liknande sak, att man som inloggad på frontend kan redigera artiklar, men jag gillar den inte.

Jag har en kurs i Joomla på denna site: http://joomla.intelligentmammals.se/index.php?option=com_content&task=view&id=83&Itemid=98

Lite längre ner finns rubriken "Hur skriver du artiklar i "frontend" (aka siten)" som visar hur det går till.

Joomla och Drupal är de två största CMS'en och de brukar vinna "Bästa Open source CMS"-tävlingar ungefär vartannat år. Ena året Drupal, andra året Joomla. Men de har massor med funktioner, alltså inte vad du letar efter. Kolla på siten OpenSourceCMS så hittar du något du gillar.

  • Medlem
  • Stockholm
  • 2009-07-08 01:26

Hmm det skulle va rätt nice med ett cms som Perch fast lite funktionsrikare att snabbt kunna slänga in på enklare sidor.

Får väl göra ett själv när man har tråkigt :/

Modx gör det du vill. Www.modxcms.com

Hur gick det med detta?

  • Medlem
  • 2009-09-03 15:06
1
Bevaka tråden