Final Cut Express - Hänger sig

Tråden skapades och har fått 9 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1
  • Medlem
  • Stockholm
  • 2009-06-30 16:29

Hejsan! Det är ofta mitt Final Cut Express hänger sig vid export. Jag exporterar filmen till en fil som tex Quick Time, sen efter ett tag börjar "hjulet med alla färger" snurra. Vad kan detta bero på?

Jag har en iMac, 2,8 GHz Intel Core Duo.
Minne: 2GB

Jag har en Seagate extern hårdisk kopplad till datorn. Final Cut ligger på datorn men allt annat sparas direkt på den externa hårddisken. Däremot exporterar jag filen till skrivbordet på datorn.

Senast redigerat 2009-06-30 18:49
  • Medlem
  • Stockholm
  • 2009-06-30 20:26

Provade att ha scratch disc osv på datorns hårdisk men det hängde sig ändå. Fick upp detta felmeddelande:

Model: iMac8,1, BootROM IM81.00C1.B00, 2 processors, Intel Core 2 Duo, 2.8 GHz, 2 GB
Graphics: kHW_ATIr600M76Item, ATI Radeon HD 2600 Pro, spdisplays_pcie_device, 256 MB
Memory Module: global_name
AirPort: spairport_wireless_card_type_airport_extreme (0x14E4, 0x8C), Broadcom BCM43xx 1.0 (5.10.38.35)
Bluetooth: Version 2.1.6f8, 2 service, 0 devices, 1 incoming serial ports
Network Service: Ethernet, Ethernet, en0
Serial ATA Device: Hitachi HDP725032GLA380, 298,09 GB
Parallel ATA Device: MATSHITADVD-R UJ-875
USB Device: Built-in iSight, (null) mA
USB Device: Keyboard Hub, (null) mA
USB Device: Apple Keyboard, (null) mA
USB Device: IR Receiver, (null) mA
USB Device: USB-PS/2 Optical Mouse, (null) mA
USB Device: BRCM2046 Hub, (null) mA
USB Device: Bluetooth USB Host Controller, (null) mA
FireWire Device: FreeAgent FW, Seagate, 800mbit_speed

  • Medlem
  • Stockholm
  • 2009-06-30 22:52

Det kan vara att jag bara har 2 GB i minne...

  • Medlem
  • Stockholm
  • 2009-07-01 15:53

Köpte mer minne idag så jag har 4 GB. Final Cut hängde sig ändå.
Felrapport:

Model: iMac8,1, BootROM IM81.00C1.B00, 2 processors, Intel Core 2 Duo, 2.8 GHz, 4 GB
Graphics: kHW_ATIr600M76Item, ATI Radeon HD 2600 Pro, spdisplays_pcie_device, 256 MB
Memory Module: global_name
AirPort: spairport_wireless_card_type_airport_extreme (0x14E4, 0x8C), Broadcom BCM43xx 1.0 (5.10.38.35)
Bluetooth: Version 2.1.6f8, 2 service, 0 devices, 1 incoming serial ports
Network Service: Ethernet, Ethernet, en0
Serial ATA Device: Hitachi HDP725032GLA380, 298,09 GB
Parallel ATA Device: MATSHITADVD-R UJ-875
USB Device: Built-in iSight, (null) mA
USB Device: Keyboard Hub, (null) mA
USB Device: Apple Keyboard, (null) mA
USB Device: USB-PS/2 Optical Mouse, (null) mA
USB Device: BRCM2046 Hub, (null) mA
USB Device: Bluetooth USB Host Controller, (null) mA
USB Device: IR Receiver, (null) mA
FireWire Device: FreeAgent FW, Seagate, 800mbit_speed

  • Medlem
  • Stockholm
  • 2009-07-02 11:44

Jag har OS X 10.5.7. Final Cut Express är 4.0.1

Jag har märkt att om jag rör musen medans det exporteras att programmet lätt kan hänga sig då...

  • Medlem
  • Lund
  • 2009-07-04 12:41

Hur länge har du använt programmet? Har du lyckats exportera filer förut? Jag har inget säkert svar, men du kanske kan prova att återställa/slänga inställningsfilen för programmet, eller i värsta fall installera om FCE. Kan vara att Final Cut Express inte är riktigt kompatibelt med Leopard. När började problemen?

Inställningsfilen är 'com.apple.FinalCutExpress.plist' och finns i (din användarmapp)>Bibliotek>Preferences. Den återskapas om du slänger den, annars kan du för säkerhets skull spara en säkerhetskopia av den.

Och förresten, vad är det för format du försöker exportera till? Vilken codec?

  • Medlem
  • Stockholm
  • 2009-07-05 17:13

Hej, jag har använt programmet på denna dator sedan februari. Jo jag lyckas exportera också. Ibland hänger det sig dock, ibland inte. 50/50 chans. Problemet började nästan redan från början o jag minns rätt men jag är inte helt säker.

Jag har slängt den filen redan. Det hjälpte inte. Jag exporterar med H.264... quicktime.. HD.
Igår exporterade jag... första gången hängde det sig. Men andra gången gick det bra. Som sagt, 50/50 chans

  • Medlem
  • Lund
  • 2009-07-07 15:00

Tråkigt att det ska krångla. Jag kör själv med nästan samma setup, en 20" iMac på 2.4 Ghz, fast den enda skillnaden egentligen är väl att jag kör OS 10.4.11 fortfarande. För mig har det inte krånglat när jag exporterat till H.264. Jag jobbar iofs bara med DV, och inte HD. Har du kollat med Apples support eller liknande? Kan tyvärr inte komma med något bra svar.

  • Medlem
  • Stockholm
  • 2009-07-08 17:43

jo jag pratade med dom. jag vart kopplad till någon kille som pratade konstig engelska så jag förstod inte allt. äh det får vara så här. ibland funkar det, ibland inte

tack ändå!

  • Medlem
  • Stockholm
  • 2009-07-08 19:42

provade med mpeg4 istället för h.264. det gick ju mycket snabbre att exportera. bildkvaliten var dock en liten aningen sämre...

1
Bevaka tråden