Macvänlig Internetleverantör via modem?

Tråden skapades och har fått 2 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1
  • Oregistrerad
  • 2003-07-21 12:02

Hemma har vi en äldre maskin, en 6400/200 med ett K56Flex-modem. Denna maskin har vi kört mot home.se modemuppkoppling. De ändrade en del grejer hos sina servrar för ett tag sen och sen dess funkar det i princip bara att koppla upp sig vid ungefär vart 5:e försök. Vi har installerat om systemet (OS9.1), försökt med en rad olika modemscript... och kör uppkopplingen via Remote Access och ibland försök med FreePPP, men samma dåliga resultat uppstår.

Har även försökt med Telias men det funkade inte alls.

För gammal dator?, okompatibelt modem?, felaktiga inställningar?

Det mystiska är att när man kopplar upp sig via ARA så funkar det bara när hastigheten vid uppkopplingen blir 33.600... allt annat är misslyckande efter misslyckande vid uppkoppling.

Hur ska man lösa detta?

Känner någon till ett väldigt bra ställe med drivrutiner till modem? Modemet som vi kör med är ett "CyberConnect K56Flex", externt.

  • Medlem
  • Stockholm
  • 2003-07-21 12:53

Jag använder också home.se och har haft just dessa problem när de ändrade i sina servrar och bytte modempoolsnummer. Lösningen är att använda det gamla numret. Funkar fortfarande och funkar bra.

K56flex: 08-509 055 55
V90: 08-509 055 56

Om det inte var något annat du menade...

  • Oregistrerad
  • 2003-07-21 12:55

ingen aning vad ditt problem kan bero på, men du kan ju allltid testa ett en klicks gratis abonnemang här, funkar jättebra för mig.

http://internet.flashback.se

1
Bevaka tråden