Skicka formaterad e-post med Filemaker

Tråden skapades och har fått 4 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1
  • Medlem
  • Höör
  • 2009-06-08 11:38

Finns det något enkelt sätt att skicka formaterade e-brev via filemaker? Alltså med html-kod utan att behöva knacka kod varje gång?

Funderar på en lösning med en kombination av några textfält där man skriver in de aktuella texterna och sen ha ett manus där jag kombinerar dessa med html-kod för en grafisk mall.

Någon som har erfarenheter av dylikt?

Enkelt att använda eller enkelt att bygga?

När det gäller att skicka e-brev med html-kod är det bästa att använda en plug-in typ SMTPit Pro. Det finns andra tricks där FileMaker används men där breven inte blir helt korrekta.

För att göra det enkelt för användaren att skapa breven kan man bygga in stöd för merge-fält så att användare t ex skriver Hej <förnamn> där <förnamn> byts ut mot fältet Förnamns innehåll. Det är lite svårare att bygga men snyggt för användaren.
Det går ytterligare att spinna vidare genom att göra det möjligt för användaren att använda FileMakers inbyggda stilar så att användaren t ex kan markera ett ord och välja fetstil, annan färg eller byta teckensnitt.

  • Medlem
  • Höör
  • 2009-06-10 11:14

Framförallt enkelt att använda och att e-breven blir korrekta.

Har använt smtpit tidigare, men tänkte att FM 10 med sin inbyggda smtp-server skulle kunna klarar det själv.

Det måste ju vara hur många som helst som vill kunna skicka snygga e-brev från sin databas och slippa kludda med separata lösningar för det?

Det hade helt klart varit trevligt. Vi får hoppas på det i nästa version!

1
Bevaka tråden