G5a som extra hårddisk

Tråden skapades och har fått 5 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Hej
Har köpt en ny iMac och undrar om de på nåt sätt går att använda den gamla G5an som extra hårddisk för t ex backup.

  • Medlem
  • International user
  • 2009-06-02 10:48

Ja du skulle ju kunna ha den igång utan skärm och tangentbord, slå på fildelning och på så vis komma åt dess hårddisk. Det är inget att rekommendera dock, en G5 drar onödigt mycket energi för att bara tjäna som backupdisk. Sälj den istället och köp dig en Time Capsule för pengarna.

Starta din G5 i FireWire Target Disk Mode genom att hålla inne T då den startar. Då är det bara att koppla en FireWire-kabel mellan datorerna så beter sig G5:an som en extern hårddisk.

Som sagt, en dyr och strömslukande extern hårddisk. Låt den få ett nytt och kärleksfullare hem istället...

Tack för tipsen. Det går alltså att starta den i target mode, nackdelen är att det krävs ett tangentbord.
Fildelning låter mer intressant. Kan man då koppla den till ethernet switchen vi har och komma åt den från våra andra macar (2)?
Jag vet att det inte är någon bra lösningen med en G5a som extra hårddisk, men det är bara en tillfällig lösning eftersom vi macanvändare inte kommer åt nätverket. Sedan IT-folket uppgraderade till Exchange 2007 och Windows server 2008 med nåt failover cluster fungerar varken Admitmac eller Entourage.
Entourage beta fungerar dock och Admitmac ska fungera när nästa verison släpps, så det är till dess jag tänkte försöka utnyttja en av G5orna som står och skräpar.

Bara att koppla upp och slå på fildelning i Systeminställningar. Slår du på Windowsdelning kommer pc-nissarna åt datorn också.

1
Bevaka tråden