miniBlocket eller Mötesplatsen 2.0

Tråden skapades och har fått 1 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Hej,

Efter att surfat runt och försökt att förstå kundnyttan med olika hemsidor med annons-struktur tänkte jag försöka gå från teori till praktik och motvisa mig själv och andra att det går att göra saker bättre och tjäna pengar på det. (och nej jag har inte rökt något förbjudet)

Till min poäng: Jag vill bygga en annonseringswebsida typ Blocket eller mötesplatsen.se, dvs input av kunder via nätet. Jag ser allt framför mig som stor databas men jag kan ha fel. När jag läser igenom detta forum och andra så finns det många intressant dellösningar utan att man vet om varje dellösning fungerar med varandra.

Till min fråga: Om jag vill sätta upp ett miniBlocket eller miniMötesplatsen hur går jag då till väga och lek med tanken att jag är en komplett idiot (eller ni behöver inte leka att jag är det) därtill vill jag göra allt ovan även tillgängligt via en iPhone applikation. Det kommer även att innehålla foto, film och ljud (max mp3, dvs låg kvalitet) och en massa text.

Vilka program ska jag köpa, ladda hem och hur löser jag betalningsfunktionen då varje annons kommer att kosta pengar samt att vissa tjänster kommer att kosta över 500 kr. Är det smsbetalning som är aktuellt eller kredikortshantering mm mm

Jag vill lära mig hur tusan det fungerar - från ax till limpa för att få upp tex ett miniBlocket.

Taz kommer nu säkert att så ner på min förfrågan om en helhetslösning men jag tar gärna den smällen

Tack!

Joomla + Ads Manager + FileMaker.

Du behöver även en betalningslösning, men det kan du ju göra på massa sätt, FileMaker kan prata med allt möjligt och det finns massor med företag som jobbar med det. Alla är olika där. Ett av dem: http://www.payex.se/ (Det finns, som du sett ett gäng trådar som diskutera betalningslösningar, tex SMS, kreditkort mm).

Kolla detta inlägg: http://www.99.se/1771233-post43.html

1
Bevaka tråden