Att skapa ett forum?

Tråden skapades och har fått 3 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1
  • Medlem
  • Göteborg
  • 2009-05-13 14:17

Hade tänkt skapa ett forum a la´köp och sälj funktion, till en hemsida. Hur gör man? Har googlat lite och tror det är en köp tjänst? Någon speciell leverantör som rekomenderas isf? Använder DW om det har ngn betydelse.

Tacksam för hjälp

Välkommen till världen av Open Source produkter! Det är lösningar som är gratis och fria att använda sig av.

Det finns många forumprogramvaror som är Open Source, tex http://www.phpbb.com/

Om du inte bara vill ha ett forum, utan även en webbsite baserad på ett CMS, ett forum och en köp/säljmarknads så finns allt detta också i form av Open Source-produkter.

Börja med Joomla: http://www.joomla.org/ (svenska språkfiler finns på http://www.svenskjoomla.se/ )

Ett bra Open Source forum till Joomla heter Kunena (tidigare hette det Fireboard) och du hittar det här: http://www.kunena.com/

Till Joomla så finns det massor med plugins, forum är ett sådant, men det finns även annonsmarknader, templates (jmfr med skins, eller mallar) och en massa annat. Alla extensions hittar du här: http://extensions.joomla.org/ Många är gratis, en del kostar pengar.

I kategorin "Classified Ads" på extensions-siten: http://extensions.joomla.org/extensions/ads-&-affiliates/classified-ads

... så finns tex Ads Manager, som jag provat på en site. Tyckte det var OK, men testa de andra också. Läs beskrivningarna, recensionerna, licenstypen mm. De flesta kan man ladda hem och prova och avinstallera om man inte gillar dem.

Du hittar många flera Open Source forum, cms, bloggverktyg mm på en egen webbsite. Du kan där även prova både "fram-" och "baksida" på dessa. "Framsidan" är den sidan som en besökare ser, "Baksidan", är den som administratören ser där denne jobbar med artiklar, navigation mm, detta kallas även för adminsidan. Adressen är: http://www.opensourcecms.com/

Förutom det ovanstående behöver du förstås en server att placera allting på, den skall ha PHP, MySQL och helst skall det i PHP vara inställt så att Safe Mode är Off. Det betyder att du inte kan teckna abonnemang på de billigaste webbhotellen, som vanligen har Safe Mode=On.

Många (de flesta?) webbhotell har funktionen att installera forum, CMS mm automatiskt.

Jag kör själv phpbb. Det är ganska bra, bortsett från att du absolut måste hitta på en egen lösning för att stoppa spammare, annars får du hela forumet fullt med porrlänkar på ingen tid alls.

naad: Hur gick det med detta?

1
Bevaka tråden